FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe motor in de Audi A6

Audi introduceert een nieuwe 2.8 liter V6 benzinemotor in de A6. De krachtbron levert 210 pk vermogen en 280 Nm koppel.


De motor is voorzien van directe benzine-inspuiting en een zeer efficiënte en betrekkelijk eenvoudige klepbediening met variabele kleplichthoogte.


De nieuwe techniek kan de kleplichthoogte in twee standen variëren. Hiervoor past Audi verschuifbare nokkenringen rond de inlaatnokkenas toe, die in lengterichting kunnen bewegen. Deze ringen hebben twee nokkenprofielen van verschillende hoogte naast elkaar voor een kleine en een grote opening van de inlaatklep. Zo wordt bij iedere belasting de inlaatklep via een tuimelaar tot de juiste hoogte gelicht.

In combinatie met aanpassingen om de wrijving in de motor te verlagen, zorgt Audi's valvelift system ervoor dat het brandstofverbruik tien procent lager is. De 2.8 liter FSI-motor heeft in elke situatie een ruime vermogensreserve, maar hij verbruikt slechts 8,7 liter benzine per honderd kilometer.


In 7,9 seconden sprint de auto met deze krachtbron naar de 100 km/h en hij bereikt een topsnelheid van 243 km/h. De Audi A6 2.8 FSI is vanaf eerste kwartaal 2007 leverbaar.

Vergelijkbare artikelen