FANtv-nl-logo-mobile

Eerste foto's Mazda Nagare

Mazda onthult op de Greater Los Angeles International Auto Show de Nagare. Deze nieuwe concept car geeft de start aan van een nieuwe designfilosofie van Mazda.


Na de presentatie van drie concept cars tijdens diverse autosalons in het seizoen 2005-2006 heeft het corporate design team van Mazda bepaald niet stilgezeten.


Na de Sassou op de IAA van Frankfurt in 2005, de Senku op de Tokyo Motor Show in datzelfde jaar en de Kabura op de NAIAS in Detroit in januari van dit jaar is dit het eerste model dat ontworpen is onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker.

De uitdaging van het ontwerpteam van Van den Acker was het bedenken van een nieuwe manier om beweging vast te leggen in het ontwerp van een auto, of deze nu in beweging is of stilstaat.De zijkanten van de Nagare laten als het ware de luchtstroom zien zoals deze langs en over de auto beweegt tijdens het rijden. Licht en schaduw zijn zodanig gecombineerd dat ze dit effect versterken, zelfs als de auto stil staat. Soortgelijke verwijzingen naar luchtstromingen zijn te vinden in de motorkap, de wielkasten en de led-koplampen en -achterlichten. In het interieur is dezelfde vormtaal doorgevoerd in het instrumentenpaneel, de middenconsole en de deurpanelen. Al deze elementen lijken te zijn beïnvloed door 'flow', de stroming.


De Nagare is de eerste van een nieuwe serie concept cars, die Mazda op de komende autosalons zal onthullen in Los Angeles, Detroit, Genève en Tokio. Sommige van deze concepts staan dichter bij de huidige productiemodellen dan andere.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl