FANtv-nl-logo-mobile

Vernieuwde Opel Astra

Opel heeft de Astra vernieuwd. Deze zal met vernieuwde designaccenten en nieuwe, compactere, krachtigere en zuinigere motoren vanaf februari 2007 in de showrooms staan.


De vernieuwde Astra beleeft zijn wereldpremière op de autosalon van Bologna. In de toekomst kan de consument kiezen tussen maar liefst tien verschillende motoren, van 90 tot 240 pk. Het Astra motorengamma wordt uitgebreid met twee nieuwe, uiterst zuinige 1,6-liter benzinemotoren en twee 1.7 CDTi common-rail turbodiesels.De nieuwe, extra lichte 1.6 ECOTEC met variabele kleptiming vervangt de 1.6 TWINPORT motor (77 kW/105 pk). Met de 115 pk sterke motor en de optionele Easytronic versnellingsbak heeft de Astra genoeg aan 6,3 liter benzine per 100 kilometer.


De nieuwe 1,6-liter turbomotor (180 pk) die de 2-liter turbomotor van 170 pk vervangt, wordt standaard aan een handgeschakelde zesversnellingsbak gekoppeld. In vergelijking met zijn voorganger werd het gemiddelde verbruik met meer dan dertien procent gereduceerd tot 7,7 liter per 100 kilometer.


De nieuwe 1.7 CDTi dieselmotoren van 110 pk en 125 pk worden beiden met een handgeschakelde zesversnellingsbak geleverd. Beide motoren zijn verkrijgbaar vanaf de lente van 2007 en vervangen de 1.9 CDTi motor van 100 pk en 120 pk. Met een 20 respectievelijk 40 Nm hoger koppel combineren de 1.7 CDTi motoren een aanzienlijk hoger vermogen met een lagere uitstoot.


De vijfdeurs en de Stationwagon kregen een bredere chroomstrip met geïntegreerd Opel-logo. Andere opvallende nieuwe eigenschappen van de Astra zijn de achterlichten in 3D-design en de koplampbehuizingen met chroomlook als alternatief voor de getinte versie die alleen op de Astra Sport en de toekomstige versies met xenon- en bochtverlichting verkrijgbaar is. De Astra GTC pakt uit met een honingraatradiatorrooster dat de sportieve driedeurs coupélook van de wagen nog sterker benadrukt.


De Astra GTC als enige productieauto verkrijgbaar met een panoramische voorruit. Die loopt over de hoofden van de voorpassagiers door tot aan de B-stijl en creëert zo een heel nieuw gevoel van ruimte en zicht.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl