FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Camaro Convertible

De Chevrolet Camaro convertible conceptauto wordt aan de vooravond van de North American International Auto Show gepresenteerd.


Chevrolet heeft de productieplannen voor de Camaro al aangekondigd, die in Amerika in 2009 in productie zal gaan. Een productieversie van de convertible zal later dat jaar aan het programma worden toegevoegd.


De Camaro convertible conceptauto is gebaseerd op het originele Camaro concept, met slechts geringe wijzigingen die noodzakelijk waren om het ontwerp van het convertible koetswerk mogelijk te maken.

De Camaro convertible concept-auto wordt aangedreven door een koppelsterke V8 motor die het motorvermogen via een handgeschakelde versnellingsbak rechtstreeks naar de achterwielen overbrengt. Hij is ook voorzien van een onafhankelijke wielophanging rondom en schijfremmen op alle vier wielen. De Camaro convertible concept staat op 21-inch wielen vóór en 22-inch wielen achter.


Binnenin is de Camaro convertible uitgerust met een eenvoudig maar uiterst doelgericht interieur dat designelementen weerspiegelt die zijn ingegeven door het tijdperk van de 'muscle cars', waaronder de eerste generatie Camaro.

Vergelijkbare artikelen