FANtv-nl-logo-mobile

Dodge Avenger

Dodge laat op de North American International Auto Show in Detroit voor het eerst de productieversie van de Dodge Avenger zien.


Net als elke andere Dodge, maakt de Avenger een krachtige indruk. De combinatie van de kenmerkende grille en de grote dubbele koplampen geeft hem een zelfverzekerde, bijna dreigende blik.


De Avenger heeft een riante wielbasis van 2,77 meter en een spoorbreedte van 1,57 meter. Zijn totale lengte bedraagt 4,85 meter, de breedte 1,82 meter en de Avenger is 1,50 meter hoog. Mede dankzij de forse wielbasis heeft de Avenger een interieur voor vijf.

In Amerika is de Avenger leverbaar met keus uit drie motoren. De moderne 2.4 16V viercilinder World Engine met 173 pk in combinatie met een automatische versnellingsbak.


De Avenger 2.7 V6 voor de Amerikaanse markt is een Flex Fuel Vehicle (FFV). Deze 189 pk sterke, milieuvriendelijke motor is geschikt voor zowel benzine als ethanol. Deze V6 is standaard gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat met handschakelfunctie.

De topmotorisering voor de Avenger is de soepele en krachtige (235 pk) 3.5 24V V6. Ook deze motor wordt standaard geleverd met de nieuwe en comfortabele zestraps automaat. Speciaal voor de Europese markt, is ook een Avenger met dieselmotor in ontwikkeling.


De Avenger komt in het eerste kwartaal van dit jaar in Amerika op de markt in de uitrustingsniveaus SE, SXT en R/T. Tijdens de autotentoonstelling van Genève in maart zet hij officieel voet op Europese bodem. Naar verwachting begint de levering in ons land rond de zomer.

Vergelijkbare artikelen