FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Volt

De Chevrolet Volt conceptsedan is de nieuwe generatie van GM's elektrische aandrijfsysteem.


De Chevrolet Volt is een elektrisch aangedreven vierpersoons auto die een benzine-motor gebruikt om extra elektriciteit te genereren, om zo zijn actieradius te vergroten.


De Volt kan volledig worden opgeladen door hem gedurende ongeveer zes uur per dag aan te sluiten op een 110-volt aansluiting. Wanneer de lithiumionen accu geheel is opgeladen, heeft de Volt een puur elektronisch bereik van meer dan 60 stedelijke kilometers.

Wanneer de accu leeg is, blijft een 1.0-liter driecilindermotor met turbo-charger op een constante snelheid of een vast toerental per minuut lopen om elektriciteit op te wekken en de accu zo weer op te laden.Mocht de bestuurder vergeten de auto op te laden of ver weg op vakantie gaan, dan levert de Volt nog steeds een verbruik van 4,7 l/100 km door de motor te gebruiken om benzine in elektriciteit om te zetten en daarmee de actieradius tot 1.030 km uit te breiden, meer dan het dubbele van hedendaagse conventionele auto's. Bovendien is de Chevrolet Volt ontworpen om op E85 te rijden, een brandstofmengsel van 85 procent ethanol en 15 procent benzine.


De technologische doorbraak die nodig was om dit concept te kunnen realiseren, is een grote lithiumionen accu. Dit type elektrische auto, dat door de technische gemeenschap een “EV bereikvergroter” wordt genoemd, zou een accupack nodig hebben dat bijna 181 kg weegt. Verschillende experts voorspellen dat een dergelijke accu – of een vergelijkbare accu – rond 2010 tot 2012 productierijp kan zijn.

Vergelijkbare artikelen