FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Cadillac Escalade in Nederland

De nieuwe Escalade staat in de showroom van de Nederlandse Cadillac dealers. De Escalade heeft een luxer uitrustingsniveau en een stijlvoller en ruimer interieur.


De vierwielaangedreven Cadillac Escalade wordt beschouwd als een icoon van de Amerikaanse automobielindustrie. De introductie van de eerste Escalade in 1999 markeerde de start van Cadillacs rigoureuze vernieuwing van het modellenprogramma in de Verenigde Staten.
De 6,2-liter V8 met variabele kleptiming levert een vermogen van 409 pk en een maximum koppel van 565 Nm. Dit nieuw ontwikkelde blok is gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie.


Ook het interieur van de nieuwe Escalade is grondig herzien. De nieuwe Escalade is leverbaar in twee uitrustingsniveaus: Elegance en Sport Luxury. De nieuwe Cadillac Escalade beschikt standaard over acht zitplaatsen.


De nieuwe Escalade beschikt ook over diverse veiligheidssystemen. Daartoe behoren onder andere de window-airbags voor alle zitrijen, voorspanners op de veiligheidsgordels van de voorstoelen, aanwezigheidsensoren die ervoor zorgen dat bij een aanrijding van achteren alleen de airbags bij bezette zitplaatsen worden geactiveerd en een extra versterkte kooiconstructie.

De nieuwe Cadillac Escalade wordt gebouwd in GM's fabriek in Arlington, Texas (VS).


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen