FANtv-nl-logo-mobile

Mazda Hakaze

Mazda toont in Genève de derde van de vier concept auto's die tot stand zijn gekomen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acke.Na de Nagare (Los Angeles Motor Show 2006) en de Ryuga (Detroit 2007) zal begin maart in Genève de Mazda Hakaze onthuld worden. Eind dit jaar volgt in Tokyo nummer vier. De vier concepten vormen de Nagare serie. Nagare is het Japanse woord van stroming. Het design van de auto's drukken een natuurlijke beweging uit via hun lijnen en golven.


De Mazda Hakaze is zeer compact gebouwd. Met zijn 4,42 meter is hij ongeveer even lang (+15 mm) als de Mazda3 Hatchback, wat garant staat voor wendbaarheid en sportieve rijeigenschappen, maar hij is breder (1,89 m ofwel +135 mm) en hoger (1,56 m ofwel +95 mm) en heeft een hogere zitpositie, een zeer groot glasoppervlak en meer grondspeling, kenmerken die we eigenlijk alleen tegenkomen bij SUV's in het C-segment.


De carrosserie kent geen portiergrepen en buitenspiegels. De laatste zijn vervangen door camera's. De vloeiende accentlijnen en zijprofielen geven de auto een stoere en strakke look. De Mazda Hakaze heeft geen B-stijl en tweederde deel van het glazen dak kan in twee delen worden afgenomen en opgeborgen in een uitschuifbaar compartiment in de achterbumper. Met de vier ruiten (zonder ruitstijl) omlaag verandert de auto in een vierzits coupé met de uitstraling van een roadster.Alle lijnen vormen samen een visuele beweging, waardoor het lijkt alsof de body door de wind werd gevormd. Zelfs een stilstaande Hakaze lijkt te bewegen, alsof de wind over de voorste wielkast waait en omlaag langs de zijkant naar achteren beweegt en onder de achterruit wegvloeit.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl