FANtv-nl-logo-mobile

BMW M3 Concept

BMW heeft verklapt wat er verborgen is onder de motorkap van de M3 Concept die in Genève staat: een zeer krachtige V8!De nieuwe motor
Na vijftien jaar en twee modelgeneraties M3 maakt de fameuze zes-in-lijn motor plaats voor een nog krachtigere V8 krachtbron. Deze biedt specificaties die elke rechtgeaarde autoliefhebber doen watertanden. Met een maximum toerental van 8.300 toeren per minuut is deze motor de hoogsttoerige motor in de geschiedenis van in serie geproduceerde BMW automobielen.


Met een cilinderinhoud van 3.999 cc ontwikkelt de nieuwe V8 een vermogen van 309 kW/420 pk, gecombineerd met een al even indrukwekkend koppel van 400 Nm. Minstens zo indrukwekkend is het feit dat 85 procent van het koppel beschikbaar is over een uitzonderlijk breed toerengebied van 6.500 tpm. Al vanaf 2.000 tpm kan de bestuurder beschikken over een trekkracht van 340 Nm.Het nieuwe model
BMW heeft op de Autosalon van Genéve 2007 voor het eerst de M3 Concept gepresenteerd. Het is de verwachting dat het productiemodel van de nieuwe M3 niet veel van dit concept zal verschillen. Eind 2007 moet de BMW M3 namelijk al in productie gaan. Het wordt het nieuwe topmodel in de BMW 3-serie.


De buitenkant van de sportcoupé wordt gekenmerkt door een verhoging op de motorkap. Deze "bobbel", officieel de Powerdome genoemd, wekt de indruk dat er een overschot aan pk's onder de motorkap zit te dringen. Deze pk's zitten in werkelijkheid echter gewoon in de motor. 420 paardenkrachten op precies te zijn. Het is de V8 die ook bij de C63 AMG zal worden gebruikt. 


Gewicht is er bespaard op het dak dan dat van de andere modellen. Dit door het toepassen van plastic en koolstofvezel. Op dit punt zou de productieversie nog van het concept kunnen verschillen. Het kan zijn dat BMW deze nieuwe technologie nog niet aandurft.Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen