FANtv-nl-logo-mobile

Daihatsu Cuore (model 2007)

Daihatsu toonde op de Autorai de nieuwe Cuore. Deze is krachtiger dan het oude model, maar nog steeds zeer zuinig.De kleine lichte Daihatsu Cuore beschikt over een 1-liter motor die 70 pk's op de weg brengt. Dat is 12 pk meer dan het oude model, een opmerkelijke toename. Toch is de CO2 uitstoot nog steeds extreem laag, slechts 104 gram per kilometer. De nieuwe Cuore is dan ook verschrikkelijk zuinig. De auto gebruikt slechts 4,4 liter benzine per 100 km. Dat is bijna 1 op 23! De trekkracht bedraagt 24 Nm.


De nieuwe Cuore is niet alleen krachtiger, maar ook iets groter geworden. Met zijn 3.46 meter is hij vijf centimeter langer geworden. Deze ruimte komt volledig ten goede aan de inzittenden. De passagiers op de achterbank kunnen extra ruimte krijgen doordat de achterbank over een lengte van 25,5 centimeter te verschuiven is. Ook in de breedte is er meer ruimte beschikbaar.Veilig is de Cuore ook. Ondermeer door zeven airbags, waaronder één knie-airbag. Een unieke veiligheidsmaatregel in deze prijsklasse. Optioneel op de nieuwe Daihatsu Cuore is het VSC stabiliteitsprogramma.


In de zomer van 2007 moet de vijfdeursversie van de nieuwe Cuore op de markt komen. Op de driedeurs moet je nog iets langer wachten, deze komt begin 2008.


Vergelijkbare artikelen