FANtv-nl-logo-mobile

Opel Agila (model 2008)

Het Duitse merk mikt met deze stadsauto op de "moderne actieve vrouw".De Opel Agina is met een lengte van 3,74 meter zeer compact te noemen, toch biedt de auto voldoende ruimte aan vijf inzittenden die via vier deuren een gemakkelijke instap hebben. De hoge zitpositie van de Agila maakt het in- en uitstappen nog eenvoudiger en zorgt bovendien voor een uitstekend zicht. De auto is hoog, zodat ook de hoofdruimte geen probelemen geeft.


Aan de uitstraling van interieur en exterieur is veel aandacht besteed voor het gebruik van frisse interieur- en carrosserietinten. Het instrumentenpaneel bevat een afzonderlijke toerenteller, de radio kan via het stuur worden bediend en de versnellingspook is aangenaam hoog geplaatst. Verder vinden we veel opbergvakjes in de nieuwe Agila, want Opel doet er alles aan om de ruimte bij deze kleine auto optimaal te benutten. De rugleuning van de achterstoelen laat zich met één beweging neerklappen tot een perfect vlakke laadvloer, met daaronder een extra opbergvak. In totaal biedt de Agila via zijn grote achterklep toegang tot meer dan 1.100 liter bagageruimte.De nieuwe Agila beschikt ook over een veiligheidsuitrusting bestaande uit vier airbags, een optionele elektronische stabiliteitsregeling (ESP) en optionele gordijnairbags.


Er is keus uit twee benzinemotoren met vermogens tot 86 pk. Behalve de standaard gemonteerde handgeschakelde transmissie is ook een automaat verkrijgbaar. De Opel Agila van de tweede generatie beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt (13 – 23 september 2007) en zal vanaf de lente volgend jaar in de showroom staan.Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen