FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Tiguan

De compacte SUV van Volkswagen was het eerst te zien op de IAA 2007. Eind van het jaar wordt deze Volkswagen in Nederland verwacht.


De Tiguan komt in twee versies: één meer gericht op offroad gebruik en één voor hoofdzakelijk voor het asfalt. De Tiguan wordt leverbaar met drie TSI-benzinemotoren met 150, 170 en 200 pk en twee diesles van 140 en 170 pk.De Volkswagen Tiguan komt voort uit het Concept A studiemodel, waar hij nog bijzonder veel van wegheeft. Je zou de compacte SUV het broertje van de Touareg kunnen noemen. Er zijn veel overeenkomsten tussen beide auto's, waaronder natuurlijk het kenmerkende Volkwagen-gezicht van grille en koplampen.


Er komen twee carrosserievarianten. De eerste wordt onder de namen ´Trend & Fun´ en ´Sport & Style´ uitgebracht. Dit zijn echte auto's voor de verharde weg, met een maximale aan- en afloophoek van 18 graden. Model nummer twee is de ´Track & Field´, die meer is gericht op het veld. Door anders gevormde bumpers kan dit model een aan- en afloophoek van 28 graden aan.De ´Track & Field´ beschikt over een een elektronisch hulpsysteem voor in het terrein. De Hill Descent Assistant neemt het remmen van de bestuurder over als er van een steile helling wordt afgedaald. verder wordt de reactie van het gaspedaal aangepast en worden differentieel in ABS-systeem in deze modus aangepast.


Het motorenaanbod is divers met drie benzine- en twee dieselmotoren. Alle motoren zijn voorzien van turbotechniek. Het benzinemotoren-aaanbod bestaat uit 150, 170 en 200 pk sterke viercilinder. In het dieselgamma heeft de koper de keuze uit een 140 en 170 pk sterke variant van de 2.0 TDI. De modellen zijn voorzien van 4Motion-vierwielaandrijving.


Vergelijkbare artikelen