FANtv-nl-logo-mobile

BMW 1 Serie Coupé (model 2007)

Behalve als drie- en vijfdeurs hatchback is de BMW 1 Serie vanaf november 2007 ook leverbaar als CoupéMet de toevoeging van een derde carrosserievariant breidt BMW de succesvolle BMW 1 Serie verder uit.. Het topmodel uit deze nieuwe reeks, de twinturbo BMW 135i Coupé, doet oude tijden herleven door zijn gelijkenissen met de legendarische BMW 2002 Turbo uit 1973.


Met een achterwielaandrijving, een echte high-performance benzinemotor en twee moderne, efficiënte dieselmotoren staat rijplezier voorop in BMW 1 Serie Coupé. Maar tegelijkertijd is deze sportieve coupé met zijn 2+2 opstelling en 60/40 deelbare achterbank praktisch in het gebruik.


Hulpsystemen als Dynamic Stability Control, Dynamic Traction Control, Electric Power Steering en het optionele Active Steering ervoor dat de bestuurder zijn voertuig zelfs in de meest kritische situaties onder controle houdt. De 123d en 135i zijn bovendien voorzien van een elektronisch sperdifferentieel, wat zorgt voor optimale tractie bij het accelereren uit bochten.Onder de motorkap van het topmodel ligt een 3,0 liter zescilinder motor met een vermogen van 306 pk (225 KW) en een koppel van 400 Nm. Dat deze krachtbron een knap staaltje techniek is, mag blijken uit de recente uitverkiezing tot Engine of the Year 2007. Dankzij innovatieve technieken als High Precision Injection en Twin Turbo technologie levert deze motor prima prestaties: een topsnelheid van 250 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 5,3 seconden.


Geheel in lijn met het EfficientDynamics programma zijn alle varianten van de nieuwe BMW 1 Serie Coupé uitgerust met innovatieve functies als Brake Energy Regeneration en een automatische Start/Stop functie die vooral in druk stadsverkeer zijn nut bewijst. Voor de BMW 135i Coupé betekent dit – afgemeten aan zijn prestaties – een opvallend gunstig brandstofverbruik van gemiddeld 9,2 l/100 km. Als topmodel in de reeks onderscheidt de BMW 135i Coupé zich uiterlijk van de andere varianten door het speciaal ontwikkelde M aerodynamica pakket.


De twee dieselvarianten van de nieuwe BMW 1 Serie Coupé beschikken beide over een dieselmotor van de nieuwste generatie, uiteraard met roetfilter. De nieuw ontwikkelde viercilinder krachtbron van de BMW 123d Coupé vestigt een nieuwe norm op gebied van vermogen en brandstofefficiency. Met een cilinderinhoud van 1.995 cc en een vermogen van 204 pk (150 kW) is dit zelfs de eerste aluminium dieselmotor ter wereld met een specifiek vermogen van meer dan 100 pk per liter. Belangrijk is ook dat het maximum koppel van 400 Nm al beschikbaar is bij 2.000 tpm. Ondanks het aanzienlijke vermogen en aansprekende prestaties bedraagt het brandstofverbruik slechts 5,2 l/100 km, met een CO2-emissie van 138 g/km.De BMW 120d Coupé is voorzien van een 2,0 liter viercilinder met een vermogen van 177 pk (130 kW) en een koppel van 350 Nm. Met een topsnelheid van 228 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,6 seconden levert ook deze uitvoering prestaties die er mogen zijn. Een gemiddeld brandstofverbruik van 4,8 l/100 km en een CO2-emissie van slechts 128 g/km maken de BMW 120d Coupé tot de schoonste uitvoering van de reeks.


Met talloze hoogwaardige opties kan de eigenaar van de BMW 1 Serie Coupé het comfort- en veiligheidsniveau verder verhogen. Zo kan hij bijvoorbeeld kiezen voor bi-xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting, om rijden in het donker veiliger te maken. Het eveneens optionele iDrive bedieningsconcept zorgt in het interieur voor nog meer gebruiksgemak, zeker als wordt gekozen voor de combinatie met bijvoorbeeld spraakbediening en een modern navigatiesysteem. Sportief georiënteerde autoliefhebbers kunnen de standaarduitrusting uitbreiden met verschillende accessoires van BMW M GmbH. Zo omvat het M Sports Package stevige sportstoelen met een sportieve bekleding (optioneel in leder) en lichtmetalen velgen in het formaat 17 of 18 inch. Ook kan worden gekozen voor een M sportonderstel om het toch al aansprekende rijgedrag van de BMW 1 Serie Coupé verder aan te scherpen.

Vergelijkbare artikelen