FANtv-nl-logo-mobile

Drie nieuwe versies Smart Fortwo

Kort na de introductie van de nieuwe Fortwo komt Smart met drie nieuwe versies.


De nieuwe uitvoeringen zijn de Fortwo micro hybrid drive (mhd), voorzien van een start/stopfunctie, de hybrid drive (hd), die beschikt over een verbrandingsmotor en een elektromotor, en de electric drive (ed), die, zoals de naam al aangeeft, volledig wordt aangedreven door een elektromotor.


De productie van de Fortwo micro hybrid drive (mhd) start medio oktober van dit jaar in de fabriek in het Franse Hambach. Vanaf eind dit jaar wordt het model als coupé en als cabrio leverbaar in alledrie de lines: pure, pulse en passion. Bovendien komt er een speciale gelimiteerde serie ter gelegenheid van de introductie.

De micro hybrid drive is voorzien van een speciale functie die de motor uitschakelt wanneer er geen gas wordt gegeven, bijvoorbeeld voor verkeerslichten, drempels of in stop-and-go-verkeer.


De hybrid drive concept is een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor. Hierdoor is de Smart nog zuiniger en milieuvriendelijker.


De Smart Fortwo electric drive wordt aangedreven door een krachtige hoge-temperatuur-accu die is gemaakt van sodium-nikkel-chloride. Deze is niet milieubelastend. De accu is ondergebracht in de bodemplaat, zodat de interieurruimte niet wordt aangetast.


Wanneer de accu volledig is opgeladen, heeft de auto een actieradius van rond de 115 km. Wanneer de accu leeg is, kan deze via elk normaal stopcontact weer worden opgeladen, tenminste 1000 keer. De accu gaat tot tien jaar mee. Het opladen tot 80 procent van de volledige capaciteit duurt vier uur, volledig opladen duurt acht uur.

Vergelijkbare artikelen