FANtv-nl-logo-mobile

Peugeot 308 RC Z

Peugeot presenteert op de Autobeurs van Frankfurt de 308 RC Z. De 308 RC Z concept car is een 2+2 zits coupé.


De ontwerpers van Peugeot hebben zich helemaal kunnen uitleven en de meest uiteenlopende ideeën over automobiliteit in praktische ontwerpen mogen omzetten.


De nieuwe 308 RC Z concept car is licht van gewicht dankzij het gebruik van aluminium voor bijvoorbeeld de beide dakbogen, door een achterruit van polycarbonaat en door de vele carrosseriedelen van koolstofvezel. Vanwege zijn bijzondere vorm is de achterruit gemaakt van polycarbonaat in plaats van glas.

Achter valt de grote achterbumper met de dubbele uitlaatpijp in het midden op. De auto staat met 19 inch lichtmetalen velgen stevig op zijn poten.


Voor de aandrijving van de 308 RC Z concept car wordt gebruik gemaakt van een 1,6 l THP-motor, één uit de nieuwe serie motoren die het resultaat is van de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en BMW Group. Het gaat in dit geval om de EP6DTS-motor met een vermogen van 175 pk die standaard in de 207 RC zit.

Speciaal voor de 308 RC Z concept werd deze 1,6 l THP op een aantal punten aangepast waardoor het vermogen steeg naar 218 pk. Door het enorme koppel van 280 Nm dat al bij zeer lage toerentallen beschikbaar is heeft de motor een bijzonder soepel karakter.De motor is gekoppeld aan een volledig nieuwe, handgeschakelde zes-versnellingsbak.De topsnelheid van 235 km/h wordt bereikt in de 6e versnelling en de sprint van 0 tot 100 km/h vergt slechts 7,0 s. Snel inhalen is geen punt: acceleratie van 80 tot 120 km/h in de 5e duurt maar 7,5 s. Het brandstofverbruik is 6,7 l/100 km bij gecombineerd gebruik en de CO2-uitstoot bedraagt 160 g/km.


Vergelijkbare artikelen