FANtv-nl-logo-mobile

Vernieuwde SsangYong Kyron

SsangYong heeft haar midsize SUV vernieuwd. De Kyron is zowel aan de buitenzijde als onderhuids gewijzigd.


Naast de uiterlijke wijzigingen komt het grootste nieuws op conto van een nieuwe, krachtige dieselmotor. Deze variant heeft niet alleen een sterke vijfcilinder 2,7-liter commonrail dieselmotor onder de motorkap, maar kreeg ook tal van andere technische wijzigingen mee. Daarmee onderscheidt deze variant zich van de overige Kyrons.


De voorzijde van de Kyron is geheel nieuw vormgegeven. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen minstens zo ingrijpend. De Kyron kreeg een nieuwe achterruit een nieuwe eendelige dakspoiler en een nieuw ontworpen achterzijde. Het meest opvallend daarvan zijn echter de gewijzigde achterlichten.

Het interieur werd eveneens onder handen genomen. De grijstinten van het dashboard zijn goeddeels verdwenen. De dashboardverlichting is voortaan uitgevoerd in oranje.


De basisversie van de Kyron is voorzien van een 2,0 liter Xdi commonrail turbodieselmotor met 141 pk. De nieuwe 2,7 liter vijfcilinder commonrail dieselmotor is bekend van de SsangYong Rexton. In de Kyron levert deze krachtbron 121 165 pk en een koppel van 340 Nm over een breed toerengebied. Beide krachtbronnen zijn leverbaar met een vijftraps automatische transmissie met tip-tronic functie afkomstig van Mercedes-Benz.

De Kyron wordt in september bij de Nederlandse dealers verwacht. De basisversie, de M200 Xdi 2WD Direct, staat voor € 28.995,- in de prijslijst. Het topmodel in het Kyron modelprogramma is de M270 Xdi Automaat (AWD). De auto staat voor € 44.995,- bij de dealers.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl