FANtv-nl-logo-mobile

Jaguar XF

De nieuwe Jaguar XF is een combinatie van sportauto en een luxe saloon. Voor Jaguar begint hiermee een nieuw tijdperk.


De XF is de nieuwe designrichting van Jaguar en past in de filosofie van Jaguar van 'beautiful, fast cars'.


Ondanks de de coupé-achtige vormen van de XF biedt het interieur biedt comfortabel plaats aan vijf volwassenen. De bagageruimte van de XF heeft een inhoud van 540 liter en is met nog eens 420 liter te vergroten door de achterbank neer te klappen.

Jaguar heeft deze nieuwe auto voorzien van moderne materialen en vormen en een aantal verrassende accenten. Zo ziet de bestuurder bij het instappen als eerste de rood verlichte startknop.


Bij de introductie van de XF is een reeks van vier verschillende motoren leverbaar, alle in combinatie met een zestrapsautomaat, met schakelpaddles aan het stuurwiel om ook handmatig te kunnen schakelen.  De auto is leverbaar met een 2.7 liter V6 diesel, een 3.0 liter V6 benzine, een 4.2 liter V8 benzine en een 4.2 S/C V8 benzine.


De nieuwe XF is voorzien van diverse hulpsystemen, zoals Electronic Brake Assist, Electronic Brakeforce Distribution, antiblokkeerremsysteem (ABS), Dynamic Stability Control, Cornering Brake Control, en Engine Drag Torque Control. Daarbij is de XF de eerste Jaguar die kan beschikken over Understeer Control Logic, een systeem dat helpt de auto af te remmen om de grip van de voorwielen te herstellen op het moment dat de situatie daarom vraagt.

Voor de XF zijn drie uitrustingsniveaus beschikbaar. De XF Luxury is leverbaar met een V6-benzine- of dieselmotor, terwijl voor de XF Premium Luxury ook de V8-benzinemotor leverbaar is. De XF SV8 beschikt tot slot over de Supercharged V8-benzinemotor.


De nieuwe Jaguar XF kan vanaf nu worden besteld. De prijzen varieeren van 67.990 tot 112.420 euro. In maart 2008 zullen de eerste auto's aan klanten worden geleverd.

Vergelijkbare artikelen