FANtv-nl-logo-mobile

Alcoholslot op nieuwe Volvo's

Wie vanaf 2008 een nieuwe Volvo koopt, kan daar optioneel een alcoholslot in laten zetten.Voordat de auto gestart kan worden moet de bestuurder eerst even blazen op een apparaat dat een grote overeenkomsten vertoont met de alcoholmeter die de politie gebruikt. Geeft deze Alcoguard aan dat de bestuurder te veel gedronken is, dan is het niet mogelijk de motor te starten. Wordt meer dan 0,2 g/l alcohol gemeten in de adem van de bestuurder, dan start de motor niet. Deze waarde kan door Volvo worden aangepast om aan de wettelijke eisen van het desbetreffende land te voldoen.


Volvo denkt dat er bij taxi's en bedrijfsauto's een markt voor de Alcoguard is. Werkgevers kunnen zo voorkomen dat hun medewerkers met een slok op gaan rijden.


Het systeem is met een prijs van 900 euro per stuk behoorlijk prijzig. Deze bestaat dan ook niet alleen uit een meter, maar ook uit een draadloze ontvanger en een display op het dashboard. Deze staat in verbinding met de boordcomputer en bepaalt of er gestart kan worden.


Vergelijkbare artikelen