FANtv-nl-logo-mobile

KTM X-bow

Het Oostenrijkse KTM is de tweede grootste van motorfietsen. Nu komen ze ook met een auto!Een hele bijzondere auto, want het is meer een kart waarmee je ook legaal op de openbare weg kunt rijden. Volgens KTM is het een perfecte combinatie tussen een auto en een motor.


De KTM X-bow (spreek uit als Crossbow) is een tweezitter die is voorzien van koolstofvezel chassis. Alle extra's en overbodige luxe die auto's kenmerken zijn bij de X-bow eenvoudig weggelaten. De X-Bow is geïnspireerd op de extreme machines van Lotus en moet de concurrentie aangaan met de Caterham, de Ariel en natuurlijk onze eigen Donkervoort.Het voertuig biedt de rij-ervaring van een raceauto. En wordt ook in een heuse racewagenfabriek gebouwd. Want niet KTM zelf, maar het Italiaanse Dallara tekent voor de productie. Dallara is een bekende naam uit de autosport. Ooit waren ze actief in de Formule 1 en momenteel bouwen ze alle auto's voor de A1GP, de GP2, de Indy Pro Series en de World Series By Renault, en de meeste auto's voor de Indy Racing League en de Formule 3.


Voorlopig maakt Dallara een serie van honderd auto´s. Bij gebleken succes neemt KTM de productie over en worden jaarlijks vijfhonderd tot duizend stuks op de thuisbasis in Oostenrijk gebouwd. De erste 100 stuks vormen een 'limited edition' en krijgen een vanafprijs van ongeveer 92.000 euro mee. De exemplaren die daarna worden  gemaakt, gaan voor ongeveer 75.500 euro in de verkoop. De levering van de X-Bow start in het voorjaar van 2008, en dat deze een succes wordt iseen zekerheidje want ze zijn alle honderd al verkocht.


Vergelijkbare artikelen