FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Space-Up

Slechts zes weken nadat Volkswagen op de IAA in Frankfurt de Up! heeft geïntroduceerd, presenteert de fabrikant de volgende telg van de New Small Family: de Space-Up!.


De compacte MPV beleeft zijn wereldpremière op de Tokio Motorshow. Deze internationale autotentoonstelling wordt gehouden van 26 oktober tot en met 11 november in de Japanse hoofdstad.


De Space-Up heeft een lengte van slechts 3,68 meter en een breedte van 1,63 meter. Net als de lengte is ook de wielbasis met 2,56 meter 23 centimeter langer dan die van de Up!. De hoogte is met 1.54 meter 4 centimeter gegroeid ten opzichte van die van de Up!.

De motor is achterin geplaats, net als destijds bij de Kever deels boven de achteras. Het motorenaanbod van de Space-Up! zal bestaan uit diesel-, benzine- en elektromotoren.


Het silhouet van de Space-Up toont enige gelijkenis met dat van de 'Bulli', de eerste generatie Transporter van zestig jaar geleden.
 
Tegen het einde van dit decennium kunnen klanten het allemaal aan den lijve gaan ondervinden. Dan komen de eerste leden van de New Small Family van Volkswagen op de markt. De ontwikkeling van de productiemodellen is al in volle gang!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl