FANtv-nl-logo-mobile

Start productie Alfa 8C Competizione

Deze maand wordt de productie van de Alfa 8C Competizione gestart. De bijzondere Gran Turismo van Alfa Romeo wordt in een oplage van slechts 500 exemplaren vervaardigd.


Alfa Romeo Nederland ontving meer dan 70 aanvragen voor de Alfa 8C. Slechts tien van deze zeer exclusieve sportwagens komen naar Nederland. De auto's worden in de loop van 2008 geproduceerd en geëxporteerd naar diverse landen, waaronder ook de Verenigde Staten en Japan.


Na het publieksdebuut van de Alfa 8C Competizione op de Autosalon van Parijs in 2006 ontstond er een grote vraag naar de bijzondere sportcoupé: Alfa Romeo ontving wereldwijd – in een tijdsbestek van slechts twee weken - meer dan 1.200 aanvragen van geïnteresseerden. Niettemin bleef men bij het besluit slechts 500 exemplaren te gaan produceren, waardoor het exclusieve karakter van het model extra onderstreept wordt.

De Alfa 8C Competizione is voorzien van een achtcilinder V-motor (90°), met een inhoud van 4.691 cm3. De motor, die in de basis in samenwerking met Maserati is ontwikkeld, is voor de 8C Competizione verder aangepast en verfijnd om zo tot een maximum vermogen te komen van 450 pk bij 7.000 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 470 Nm bij 4.750 toeren per minuut.


De achtcilinder accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,2 seconden en heeft een topsnelheid van 292 kilometer per uur. Het motorgeluid van de V8 is puur Alfa Romeo en herinnert aan de indrukwekkende achtcilinder uit de jaren dat Alfa Romeo vertegenwoordigd was in de Formule 1.

De naam 8C Competizione is niet toevallig gekozen. De naam verwijst naar de rijke racehistorie van Alfa Romeo. De benaming '8C' werd in de jaren '30 en '40 al gebruikt voor de competitiewagens die werden aangedreven door de achtcilindermotoren van Vittorio Jano. De term 'Competizione' is een eerbetoon aan de '6C 2500 Competizione' uit de jaren '50, waarmee het beroemde duo Fangio-Zanardi deelnam aan de befaamde Mille Miglia-race.

Vergelijkbare artikelen