FANtv-nl-logo-mobile

Maybach Landaulet

Maybach komt met een zeer exclusieve concept-car: de Maybach Landaulet.


Volgens de traditie van exclusieve Landaulets kan het dak van het studiemodel aan de achterzijde geheel worden geopend, terwijl het chauffeurscompartiment gesloten blijft.


Het Maybach Landaulet-studiemodel is gebaseerd op de Maybach 62 S. De Maybach-technici hebben voor de Landaulet de achterzijde van het dak verwijderd, terwijl de zijpanelen zijn gehandhaafd en extra zijn versterkt met een ingebouwde buisconstructie.

De uiterlijke verschijning wordt versterkt door de in glanzend wit gelakte carrosserie, een exclusieve lakkleur met de naam Antigua-wit. Een ander in het oog springend detail zijn de 20 inch-velgen, die speciaal voor het Landaulet-studiemodel werden ontworpen.


De bestuurdersplaats van de Maybach 62 S is op tal van belangrijke punten verbeterd. Het interieur is nu volledig afgewerkt met zwarte pianolak en voor de - in ruime mate aanwezige - leerafwerking heeft Maybach gekozen voor uitermate hoogwaardig leer in Stromboli-zwart.

In het passagierscompartiment overheerst leer in de kleur Seychellen-wit. De vloer en het dak zijn ook wit gekleurd, de vloer is bekleed met wit velours en het dak is afgewerkt met witte stoffen bekleding. De inzetstukken en afwerking met glanzend zwarte pianolak of exclusief zwart graniet met goud vormen een opvallend contrast.


Het studiemodel is ontworpen als een auto die door een chauffeur wordt bestuurd en is derhalve voorzien van een separatie tussen het chauffeurs- en passagierscompartiment. Het bovenste gedeelte van de separatie is een glazen paneel dat passagiers met een druk op de knop ondoorzichtig kunnen maken dankzij een membraan van vloeibare kristallen, dat in het glas is geïntegreerd.

Het studiemodel wordt aangedreven door een V12-motor, die door de Maybach-technici in samenwerking met de specialisten van Mercedes-AMG verder is verbeterd voor de Maybach 57 S en 62 S. Dankzij dubbele turbocompressors en water-tussenkoeling levert de V12-motor een maximum vermogen van 612 pk uit een cilinderinhoud van 5980 cc.

Vergelijkbare artikelen