FANtv-nl-logo-mobile

Prijzen Saab Turbo X

Saab Heeft de prijzen van de Turbo X bekend gemaakt. Van de Saab Turbo X zullen in een gelimiteerde serie slechts 2.000 exemplaren worden geproduceerd.


Met de Saab 9-3 Turbo X introduceert Saab een exclusief model. Met deze supersport versie van de Sport Sedan en Sport Estate lanceert Saab ook haar nieuwe XWD vierwielaandrijvingssysteem. Vanaf maart 2008 komen vooralsnog veertig exemplaren naar ons land.


De Turbo X wordt voorzien van onder andere titanium afwerking op de grille, rond de mistlampen en op de kofferbak, een trapeziumvormige dubbele uitlaat, een speciaal sportonderstel en een geupgrade 2.8 V6 Turbomotor. Deze levert 280 pk, waardoor de Turbo X in slechts 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u snelt. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De Turbo X heeft standaard een zesversnellingsbak en optioneel is een Sentronic automaat met lock-up leverbaar. Deze bak heeft een Sport Drive-mode en kan tevens handmatig worden bediend, ook vanaf het stuurwiel.


De Turbo X is voorzien van het Haldex Gen 4 vierwielaandrijvingsysteem met 'Active on Demand' voorziening. De vierwielaandrijving is achter uitgerust met een elektronisch gestuurd Limited Slip Differential. Het onderstel is aangepast aan de hogere prestaties en het remsysteem is voor en achter voorzien van extra grote geventileerde remschijven.


De 9-3 Sport Sedan 2.8 V6 Turbo X met handgeschakelde zesversnellingsbak kost € 60.530, terwijl de versie met automatische versnellingsbak een meerprijs van € 2.500 heeft.


De 9-3 Sport Estate 2.8 V6 Turbo X staat voor € 62.330 op de prijslijst (meerprijs automaat € 2.500). De prijzen voor 2008 kunnen afwijken door de BPM-wijzigingen per 1 februari 2008.

Vergelijkbare artikelen