FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Kia Picanto

Kia heeft de Picanto met ingang van het modeljaar 2008 ingrijpend opgewaardeerd. De vernieuwde Kia Picanto is sinds deze maand in Nederland leverbaar.


De designteams van Kia in Korea en Europa hebben de kleinste auto uit het portfolio opnieuw vormgegeven, waarbij naast een meer verfijnd uiterlijk ook de vijf  uitrustingsniveaus werden opgewaardeerd.


De Kia is in de lengte gegroeid met 40 mm, terwijl de wielbasis met 2,370 mm ongewijzigd is gebleven. De motorkap, de voorste spatschermen en de bumpers voor en achter zijn nieuw vormgegeven, evenals de koplamp- en achterlichtclusters. De nieuwe buitenspiegels zijn nu (vanaf de X-ecutive) voorzien van richtingaanwijzers.

Tot de interieurwijzigingen voor de nieuwe Picanto behoren een radio/CD speler met MP3 mogelijkheid en een nieuw vormgegeven middenconsole alsmede oranje wijzerplaatverlichting, zoals in de Kia cee'd. De bestuurdersstoel is (vanaf uitrustingsniveau X-tra) in hoogte verstelbaar. Er zijn vijf nieuwe kleuren toegevoegd aan het kleurengamma.

Vergelijkbare artikelen