FANtv-nl-logo-mobile

BMW X6

BMW heeft de nieuwe BMW X6 gepresenteerd. De Duitsers claimen 's werelds eerste Sports Activity Coupe op de markt te brengen.


De X6 onderscheidt zich door zijn hoge bodemvrijheid, brede wielkasten, continue variabele xDrive vierwielaandrijving en ruime interieur. Daarnaast heeft de nieuwe BMW een aflopende daklijn en vier individuele zitplaatsen.De BMW X6 beschikt als eerste auto ter wereld over Dynamic Performance Control (DPC) dat de aandrijfkrachten variabel over de twee achterwielen verdeelt. Dit standaard geleverde en nieuw ontwikkelde systeem zorgt voor een aanzienlijk nauwkeuriger stuurgedrag. Daarnaast vergroot DPC in snelle bochten en bij onverwachte uitwijkmanoeuvres de stabiliteit.


In combinatie met xDrive vierwielaandrijving wat het motorvermogen afhankelijk van de rijomstandigheden variabel over de voor- en achteras verdeeld, ontstaat een onder elke situatie optimaal weggedrag.

De BMW X6 xDrive50i beschikt als eerste auto ter wereld over een (direct ingespoten) V8 benzinemotor met Twin Turbo technologie. Deze 4,4 liter metende achtcilinder ontwikkelt een vermogen van 407 pk en een maximum koppel van 600 Nm. De auto accelereert in slechts 5,4 seconden van 0 tot 100 km/u en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het verbruik is 12,5 l/100 km en heeft het gele energielabel D.De tweede leverbare benzinemotor is een 3,0 liter zes-in-lijn motor met een vermogen van 306 pk en een koppel van 400 Nm. Ook deze krachtbron is uitgerust met de Twin Turbo technologie, in combinatie met High Precision Injection.


Er zijn ook twee dieselmotoren voor de BMW X6. De 3,0 liter zescilinder dieselmotor van de BMW X6 xDrive35d heeft een vermogen van 286 pk en een koppel van 580 Nm. De krachtbron beschikt over technologieën als common rail injectie van de derde generatie en een Variabele Twin Turbo. De tweede zelfontbrander is een zes-in-lijn motor, met een vermogen van 235 pk en een koppel van 520 Nm.

Vergelijkbare artikelen