FANtv-nl-logo-mobile

Lexus LF-A Roadster

De technici en ontwerpers van Lexus blijven het LF-A premium sportwagenconcept doorontwikkelen.


Bij deze meest recente versie van de LF-A hebben zij het dak van de auto verwijderd, waarmee de geboorte van de Roadster een feit was. De conceptcar waste zien op de autoshow van Detroit, en later ook in Geneve.


De LF-A Roadster is gebaseerd op de carrosserie van koolstofvezel en aluminium die ook voor de LF-A Coupé gebruikt wordt. Net als zijn gesloten broer wordt de LF-A Roadster aangedreven door een hoogtoerige V10-motor met een cilinderinhoud van bijna 5 liter.

De V10 levert een vermogen van meer dan 500 pk en een heeft een topsnelheid van meer dan 320 km/h. De motor en de transmissie zijn via een transmissiekoker en een cardanas met elkaar verbonden, geschakeld wordt er met paddle shifters.


De styling vindt zijn oorsprong in de Lexus L-Finesse design-filosofie, hetgeen onder meer tot uitdrukking komt in de voorzijde van de LF-A Roadster met zijn compacte, lage en aërodynamische vorm. Net als zijn gesloten broer is de LF-A Roadster slechts 122 cm hoog. De roadsterversie is voor extra downforce voorzien van een snelheidsafhankelijke achterspoiler.

Vergelijkbare artikelen