FANtv-nl-logo-mobile

Renault Koleos

4 maart 2008 wordt in Geneve het productiemodel van de eerste Renault SUV onthuld. In juni zal deze Renault Kolios bij de dealer staan.Het is een internationale Renault. Want de Koleos is door Renault samen met partner Nissan en het met Samsung Motors ontwikkeld. Het onderstel van de SUV is dezelfde als die van de Samsung QM5, een auto die in sinds enkele maanden in Korea te koop is.


De Koleos is 4,52 meter lang en 1,85 meter breed. Volgens Renault beschikt de auto over de ruimte en terreincapaciteiten van een SUV, maar rijdt hij op de weg zo comfortabel als een sedan.


Renault levert de auto met twee diesels en één benzine-motor. De 2.5-liter benzinemotor levert 170 pk, de beide 2.0 turbodiesels brengen 150 en 175 pk op de weg. vierwielaandrijving en een zestraps-autmaat is een optie op de basis dieselversie. Het tweede, duurdere, diesel-model is er alleen handgeschakeld, met zes versnellingen. De benzine-versie wordt geleverd met een handgeschakelde zesbak of een CVT-transmissie, dat is nog niet bekend. Ook hier is vierwielaandrijving een optie. Deze is dan vooorzien van het All Mode 4x4 System uit de Nissan X-Trail. De bestuurder kan via een knop kiezen voor twee- of vier-wielaandrijving.De hellingproef is een makkie met Hill Start Assist. Dit systeem zorgt er voor dat de auto niet terugrolt bij hellingen van 10 procent of meer. Bi-xenon koplampen, een DVD-navigatiesysteem en een Bose audiosysteem zijn allen standaard.

Vergelijkbare artikelen