FANtv-nl-logo-mobile

Fiat Fiorino

Voor Fiat Professional vormt Genève het toneel voor de wereldwijde preview van de nieuwe personenuitvoering van de Fiorino.


Deze auto maakt deel uit van de nieuwe, uitgebreide Fiorino-reeks die in oktober vorig jaar werd gelanceerd.


Bij deze uitvoering van de Fiorino draait het met name om het interieur, waarin hij in belangrijke mate afwijkt van zijn grijskentekenfamilie. Het interieur is ontworpen volgens het 'free space' concept dat voorziet in een groot aantal stoelconfiguraties.

Met de stoelen in de normale positie meet de bagageruimte bijvoorbeeld 330 liter (tot aan het bagagerek) en 650 liter tot aan het dak. Maar wanneer de achterbank en voorste passagierstoel worden verwijderd, neemt de totale inhoud toe tot 2.800 liter.


Deze personenuitvoering van de Fiat Fiorino is leverbaar met twee Euro 4 motoren: de 1.3 Multijet 75 pk turbodiesel en de 1.4 benzinemotor met 73 pk. De 1.4 benzineversie biedt bovendien een mooie basis voor CNG- en LPG-varianten. Op termijn zal er bovendien een elektrische uitvoering van de Fiorino beschikbaar worden met 0 emissies, die in samenwerking met de Italiaanse specialist Microvett is ontwikkeld.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl