FANtv-nl-logo-mobile

Renault op de Autosalon Genève 2008

Renault toont een gevarieerd aanbod op de Salon van Genève. Van de karaktervolle Mégane Coupé Concept tot de uitermate sportieve Twingo RS.


Renault Mégane Coupé Concept
Renault onthult op de Salon van Genève de Mégane Coupé Concept; een voorproefje op de toekomstige Mégane Coupé. Deze auto is, na de nieuwe Laguna, het volgende voorbeeld van het vloeiende en sportieve design van Renault.Het bijzondere ontwerp van de conceptcar heeft karakter en dynamiek. Het exterieur ademt rijgenot en sportiviteit uit. Het interieur is elegant en modern en ook het sportieve karakter komt erin naar voren. Deze showcar ligt in de lijn van de Laguna Coupé Concept en bewijst dat Renault voortvarend door gaat met het maken van auto's met passie.


Renault Koleos
Renault presenteert zijn eerste Crossover: de Koleos. Deze vrijetijdsauto verbindt het comfort van een hatchback, de rijcapaciteiten van een echte 4x4 en de ruimte van een compacte MPV aan elkaar. De Koleos is bedacht en ontworpen door Renault, ontwikkeld door Nissan en wordt geproduceerd in de fabriek van Renault Samsung Motors in het Koreaanse Busan.De Renault Koleos biedt een ongekend hoog niveau van veiligheid en comfort. Het is typisch een Renault, met een duidelijk herkenbaar familiegezicht. De lancering van de Koleos vormt een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van Renault, zowel in Europa als in de rest van de wereld. Met deze eerste 4x4 Crossover geeft Renault gelijk een visitekaartje af in een segment waar het merk eerder niet aanwezig was.


Renault Laguna GT
De strak vormgegeven en expressieve Laguna GT is de eerste Renault met het zogenaamde Active Drive chassis met vierwielbesturing (4WS). De auto is ontworpen door Renault in samenwerking met Renault Sport Technologies.De Active Drive techniek staat garant voor een betere wendbaarheid, sportiever rijden en een grotere stuurprecisie. Renault biedt een keuze uit twee motoren; een benzinemotor met 180 en een dieselmotor met 205 pk, die voor een krachtige aandrijving van de GT zorgen. Het nieuwe model van Renault waarborgt zorgeloos rijden voor een aantrekkelijke prijs. Renault verstrekt een fabrieksgarantie van drie jaar of 150.000 km.


Twingo Renault Sport
De Twingo Renault Sport is een betaalbare sportauto die profiteert van de troeven van Renault Sport. Met zijn compacte afmetingen en opvallende stijl is hij afgeleid van de showcar Twingo Concept, die in 2006 op de autosalon in Parijs werd getoond. Het evenwichtige en sportieve rijgedrag van de Twingo Renault Sport biedt een combinatie van rijplezier, snelheid en veiligheid.De twee leverbare Renault Sport-onderstellen (sportchassis en cupchassis) hebben beide een vergrote spoorbreedte vóór en achter en worden gekenmerkt door geprononceerde welvingen. De Twingo Renault Sport krijgt een door Renault Sport Technologies ontwikkelde 1.6 liter 16V motor. Deze motor heeft een vermogen van 133 pk (98 kW) bij 6.750 t/min en een koppel van 160 Nm bij 4.400 t/min. Het 4-in-1 uitlaatspruitstuk geeft de motor een speciale sound.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl