FANtv-nl-logo-mobile

Seat SportCoupé Bocanegra

Tijdens de 2008-editie van de Autosalon van Genève heeft Seat de SportCoupé 'Bocanegra'.


Voor het Spaanse merk markeert dit prototype de start van een productoffensief, waarin de introducties van de compleet nieuwe Ibiza en een B-segment sedan een belangrijke rol spelen.


Het oog wordt direct naar de spectaculaire voorzijde getrokken waaraan het model zijn naam – 'Bocanegra' –, wat letterlijk 'zwarte mond' betekent, te danken heeft. De bovenste helft van het front is voorzien van een donkere Perspexafwerking waaruit slechts de koplampunits met moderne LED-technologie naar voren priemen.

Het strakke oppervlak van de zijkant van de auto voorziet in drie opvallende kenmerken die het sportieve karakter van het prototype nog meer benadrukken en een belangrijke evolutie vormen in het handelsmerk van het Spaanse merk: de 'dynamische lijn'.


Eén van de belangrijkste doelstellingen voor het interieurdesign was het ontwerpen van een ruimte waarin functionele en praktische elementen nauw samengaan met hoogwaardige kwaliteit.

Onder de motorkap van de SportCoupé 'Bocanegra' ligt een krachtige en economische 1.4 twin-turbo benzinemotor met TSI-technologie, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Voor SEAT is dit een primeur, omdat het merk nog nooit eerder een model ontwikkelde waarin een 1.4 TSI twin-turbo krachtbron werd gecombineerd met een zeventraps DSG-versnellingsbak met flippers aan het stuur.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl