FANtv-nl-logo-mobile

Mercedes Safety Car en Medical Car

Voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft Mercedes-AMG een nieuwe officiële F1-Safety Car en een nieuwe F1 Medical Car ontwikkeld.


De Safety Car is gebaseerd op de SL 63 AMG, terwijl de C 63 AMG Estate de basis vormde voor de Medical Car. Tijdens alle 18 Formule 1-Grands Prix zorgen deze auto's voor de veiligheid van de deelnemers.


De 36-jarige Bernd Mayländer bestuurt dit seizoen de nieuwe Safety Car, de SL 63 AMG. Deze roadster werd onlangs tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Deze Duitser is uitgerust met de 6,2-liter AMG V8-motor en heeft een vermogen van 525 pk. Hij accelereert van 0-100 km/u in 4,6 seconden.

Voor een zo groot mogelijke betrouwbaarheid, zelfs bij tropische temperaturen, is de auto voorzien van forse extra koelers voor de motor- en versnellingsbakolie, het koelwater en de stuurbekrachtiging. Met de nieuwe AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps sportversnellingsbak kan er worden geschakeld in 100 milliseconden.


Net zoals de vorige Safety Car, die op de CLK 63 AMG gebaseerd was, is ook de SL 63 AMG Safety Car lichter dan de normale productieversie, ondanks een groter remsysteem, extra koeling, het verlichtingssysteem en de ingebouwde communicatieapparatuur. De gewichtsbesparing werd onder meer bereikt door de motorkap, de voor- en achterkant, de voorspatborden en de achterklep te maken van kunststof die versterkt is met koolstofvezels.


Naast de SL 63 AMG Safety Car beleeft nog een andere AMG uitvoering zijn debuut bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne, de C 63 AMG Estate Official F1 Medical Car.

De C 63 AMG Estate Medical Car wordt aangedreven door een 6,3-liter AMG V8-motor, goed voor een vermogen van 457 pk en een koppel van 600 Nm. Er is een AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC PLUS-transmissie ingebouwd.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl