FANtv-nl-logo-mobile

Citroën C5 trekauto van het jaar 2008

De Citroën C5 sedan, staat nog maar net in de Nederlandse showrooms, maar de eerste door fabrikanten zeer gewilde titel heeft hij al binnen.De Citroën C5 2.0i 16V is door het ANWB-maandblad Kampeer & Caravan Kampioen namelijk uitgeroepen tot 'Trekauto van het Jaar 2008'. De C5 moest het opnemen tegen 22 concurrenten in diverse klasses, waaronder de Ford Mondeo 2.5, de Renault Clio TCE 100 Estate en de Volkwagen Tiguan 2.0 TDI. De C5 werd eerst uitgeroepen tot winnaar van de C-klasse, en vervolgens tot overall-winnaar.


Een onafhankelijke jury testte de auto's dagenlang op de testbaan van DAF in Sint Oedenrode en beoordeelde de auto's op vele punten. Een non-driving jury beoordeelde de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke.


Ondertussen werden de auto's op de testbaan getest op hun capaciteiten als caravantrekker. De baan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto kreeg een caravan aan de haak, waarvan de belading eerst met de nodige precisie tot stand is uitgerekend en vervolgens heel evenwichtig over het interieur wordt verdeeld.


De verkiezing Trekauto van het Jaar is dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl