FANtv-nl-logo-mobile

1 miljoen keer Toyota Prius

De Toyota Prius, de eerste op grote schaal geproduceerde benzine/elektrisch aangedreven hybrideauto ter wereld, heeft de magische grens van 1 miljoen verkochte exemplaren overschreden.


Eind april van dit jaar waren er circa 1.028.000 auto's verkocht. Op dit moment verkoopt Toyota aanzienlijke aantallen van de Prius in meer dan 40 landen en regio's.Ook in Nederland is de Toyota Prius zeer populair. Onlangs leverde Toyota in Nederland de 10.000e Prius af. De innovatieve hybrideauto dankt zijn populariteit onder meer aan een lage CO2 uitstoot (104 g/km), laag brandstofverbruik, hoog comfortniveau en rijke standaarduitrusting met onder meer automaat. Bovendien profiteren zakelijke Prius-rijders sinds 1 januari van dit jaar van slechts 14% fiscale bijtelling.


Vergeleken met auto's die qua klasse, afmetingen en prestaties vergelijkbaar zijn maar die worden aangedreven door een benzinemotor, is er zo'n 4,5 miljoen ton CO2 minder uitgestoten sinds de start van de verkoop van de Toyota Prius.De Prius werd in 1997 geïntroduceerd in Japan en kwam in Europa, Noord-Amerika en in andere landen in 2000 op de markt. In 2005 begon Toyota met de eerste overzeese productie van de Prius in het Chinese Changchun.

Vergelijkbare artikelen