FANtv-nl-logo-mobile

Dubbele Opel Insignia première op Londen Motorshow

Opel laat het publiek op de 'British International Motor Show' (23 juli – 3 augustus) kennismaken met zowel de vierdeurs- als de vijfdeursversie van zijn nieuwe vlaggenschip.De nieuwe Opel Insignia pakt uit met een opvallend en fraai design: beide carrosserie-varianten hebben een vloeiend, gespierd maar ook elegant silhouet met de daklijn van een coupé. De ontwerpers van het nieuwe Opel-model hebben beide carrosserievarianten op elkaar laten lijken om de eenheid in het sterke design te waarborgen. De lengte (4830 mm) en de wielbasis (2737 mm) zijn van zowel de vier- als de vijfdeurs gelijk.


Het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de rijdynamiek van de Insignia profiteren van de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen, waarvoor het model meer dan 650 uur in de windtunnel doorbracht. Het resultaat: een onnavolgbare luchtweerstandscoëfficiënt van 0,27.Dat zowel de vier- als de vijfdeurs vanaf het begin verkrijgbaar zijn, is bijzonder belangrijk teneinde de specifieke klantengroepen voor beide varianten vanaf het begin optimaal te kunnen bedienen. In Nederland is de verkoopverhouding vier- en vijfdeurs in het voordeel van de vijfdeurs: driekwart van de klanten bestelde in het recente verleden een vijfdeurs variant van de voorganger van de Insignia. De prijzen voor dit nieuwe Opel-model zullen uiterlijk dit najaar bekend worden gemaakt en eind dit jaar zullen de auto's in de showrooms staan.


De Insignia zal vanaf het begin aangeboden worden met een ruim aanbod aan motoren. Er zullen zeven krachtbronnen beschikbaar zijn, die allemaal voldoen aan de Euro 5 emissienormen en gekoppeld worden aan een zesversnellingsbak. Er zijn vier benzinemotoren, van een 115-pk viercilinder tot en met een V6 met 260 pk. Drie nieuwe turbodiesels met directe inspuiting, speciaal voor de Insignia ontwikkeld, hebben een cilinderinhoud van 2,0-liter en maximumvermogens van 110 tot 160 pk. De CO2-uitstoot en aanverwante energie labeling zullen zeer competitief zijn in het segment.Het nieuw ontwikkelde chassis kan voorzien worden van het innovatieve, geïntegreerde FlexRide mechatronic systeem en het geavanceerde adaptieve 4x4-systeem. De bliksemsnelle verdeling van het koppel over de vier wielen staat niet alleen borg voor een voorbeeldige stabiliteit en aandrijving, maar verbetert ook de dynamische wendbaarheid aanmerkelijk.

Vergelijkbare artikelen