FANtv-nl-logo-mobile

Abarth in Nederland: Grande Punto en 500 Abarth

Vanaf 19 juli zijn de Grande Punto Abarth en de 500 Abarth in Nederland te koop. Het zelfstandig opererende bedrijf gaat kleine Fiat-racemonstertjes leveren met prijzen vanaf 21.990 euro.


De nieuwe 500 Abarth is dit jaar tijdens de Autoshow van Genève geïntroduceerd en zal vanaf 19 juli leverbaar zijn in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Frankrijk en Nederland. Zowel de 500 Abarth met 135 pk als de 155 pk sterke Grande Punto Abarth worden leverbaar vanaf 21.990 euro.


De structuur van Abarth & C. S.p.A is flexibel en daardoor kan in de geest van het merk snel worden gereageerd. Abarth heeft het eigen exclusieve distributienetwerk op vier niveaus in het leven geroepen: individuele, zelfstandig opererende Abarth-bedrijven, dealerbedrijven, gespecialiseerde tuners en Service Workshops.


Het zelfstandig opererende bedrijf opereert onder de naam 'Officine Abarth' waarvan er vier in de wereld zullen bestaan: in Italië, Duitsland, Engeland en Japan.Het tweede niveau van het Abarth-netwerk wordt gevormd door een aantal dealerbedrijven, waarvan het aantal beperkt zal zijn. Zij zullen garant staan voor een specialistische relatie met alle klanten. Het derde niveau bestaat uit onafhankelijke tuners die herkenbaar zullen zijn door het 'Abarth Assetto corse' logo en zij worden de echte experts van de tuningmogelijkheden. Zij mogen als enige de kits installeren en monteren. Hier wordt gegarandeerd dat er volledig rekening wordt gehouden met alle relevante voorschriften en maatstaven op milieu- en veiligheidsgebied. Ook wordt door deze constructie het daadkrachtige karakter van het merk levendig gehouden. Het laatste niveau bestaat uit Service Workshops die een hoge standaard hebben op het gebied van specialisatie, technologie en service. Hiermee wordt de noodzakelijke assistentie aan alle Abarth-klanten gewaarborgd.


Meer dan 80 dealerbedrijven zijn al operationeel in Europa: Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en Griekenland. Tegen het einde van het jaar zal het netwerk worden gecompleteerd door distributeurs in België, Portugal, Spanje en Polen, waarmee de doelstelling van 100 bedrijven in Europa zal zijn gerealiseerd. Datzelfde aantal geldt voor officiële preparateurs en zo'n 200 geautoriseerde workshops. Vanaf begin 2009 zal Abarth ook buiten Europa actief worden, te beginnen in Japan.


'Nieuwkoop Motors' in 's-Hertogenbosch opent op 19 juli als eerste Nederlandse Abarth-vestiging haar deuren. Daarna volgen twee andere strategische verkooppunten in Nederland. 'Van den Dungen Veghel B.V' in Veghel wordt de eerste Nederlandse Abarth-tuner.


Meer informatie over Abarth in Nederland is vanaf 18 juli te vinden op www.abarthnl.nl.


Grande Punto Abarth
De Grande Punto Abarth heeft een 1.4 turbo benzinemotor die 155 pk levert bij 5.500 tpm en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De topsnelheid bedraagt 208 km/u en hij accelereert in 8,2 seconden van 0 tot 100 km/u. Er worden twee tuningkits geïntroduceerd: de 'Assetto' en de 'esseesse', waarmee de Grande Punto Abarth nog agressiever en krachtiger wordt.De eerste tuning kit – met de aanduiding 'Assetto' kit – bestaat uit geperforeerde schijfremmen voor en achter, high performance remblokken vóór, speciale laagprofiel 15/20 mm veren, 18” aluminium wielen in de kleur wit waarop 215/40 ZR18 Pirelli Pzero banden zijn gemonteerd. De tweede tuning kit – met de aanduiding 'esseesse' – vult de 'Assetto' kit aan met een aantal speciale onderdelen: een speciaal luchtfilter 'powered by BMC', een Garrett turbo, twee verchroomde uitlaateinden, een remapping van het motormanagement met 'esseesse' software en een vermogenstoename van 155 pk naar 180 pk, 'esseesse' emblemen op de achterklep, een gewijzigde behuizing van de spiegels en een nieuwe motorcover.De 'esseesse' en 'Assetto' kits, die in originele houten kratten aan de klant zullen worden geleverd uit respect voor de traditie van Abarth, mogen uitsluitend door het officiële netwerk van Abarth 'Assetto' Corse tuners worden verkocht en geïnstalleerd in de Abarth Grande Punto 1.4 Turbo T-Jet 155 pk. En dat binnen een jaar of 20.000 kilometer na de eerste kentekenregistratie. Vanaf de installatiedatum wordt een Abarth-garantie van twee jaar van kracht.


500 Abarth
De 500 Abarth is door het Style Centre van Fiat Group Automobiles ontworpen en is een mix van technologie, prestaties en veiligheid, gebaseerd op ervaringen in de autosport.De achterkant van de 500 Abarth heeft een speciale bumper, een gewijzigde onderkant, dubbele uitlaatpijpen en een achterspoiler. Deze geven een sportieve uitstraling en verbeteren de aërodynamica. Aan de voorzijde is de 500 Abarth direct te herkennen aan de drie luchtinlaten. De twee 'neusvleugels' aan beide kanten van de bumper corresponderen exact met de plaats van de twee intercoolers, die door de openingen zichtbaar zijn. De vooruitgeplaatste luchtinlaten waren overigens een belangrijk kenmerk van de vroegere Abarth's 850 TC en 1000 TC. Om ruimte te creëren voor de turbo zijn de neus en grille naar voren geplaatst. Het logo van Abarth wordt voor het eerst zonder chroom afgebeeld en is bevestigd op een geperforeerd deel, dat dienst doet als een extra luchtinlaat. De Abarth badges zijn net als bij de 595 en 695 Abarth uit de jaren zestig op beide achterschermen geplaatst. De 16” en 17” wielen komen in verschillende stijlen: van meerspaaks tot meerdelige velgen, een duidelijke verwijzing naar de aluminium gesmede wielen uit de '70 jaren. De topsnelheid van de 135 pk sterke 500 Abarth is 205 km/u, de acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt 7,9 seconden.

Vergelijkbare artikelen