FANtv-nl-logo-mobile

www.volkswagen2028.com

Op een speciale website toont Volkswagen haar toekomstvisie over hoe auto's er in 2028 uit kunnen zien.


Dit doet Volkswagen op de website www.volkswagen2028.com zien aan de hand van drie futuristische auto's, de Ego, de One, de Room en daarbij het vorig jaar geïntroduceerde concept Up! Onder de naam Volkswagen 2028 laat het merk innovatieve oplossingen zien voor de opgaven van overmorgen.Aan de hand van filmpjes, futuristische conceptauto's en interviews met de technische experts wordt de toekomstvisie ontvouwd. Bezoekers kunnen op de site meedenken en hun mening geven over de visie van Volkswagen.


Volkswagen 2028 sluit aan bij de in juni gehouden Research Roadmap 2008. Op het testterrein in Ehra-Lessien in de Duitse deelstaat Nedersaksen demonstreerde Volkswagen tal van technische innovaties die zich nog in een testfase bevinden, zoals een volautomatische parkeerassistent, autonoom rijdende auto's en Car to X communication (communicatie tussen auto's en de infrastructuur rond de weg). Elementen hiervan komen terug in Volkswagen 2028. Maar op de website gaat Volkswagen nog een stap verder. De technici, de designers en de trendonderzoekers van Volkswagen laten zien welke visie op autorijden zij hebben ontwikkeld voor het derde decennium van de 21ste eeuw.De Ego, de One en de Room
De drie nieuwe conceptauto's zitten vol nieuwe ideeën en innovaties, rijden op emissievrije biobrandstof of elektriciteit en zijn volledig toegesneden op de wensen van de gebruikers. De One is een eenpersoonsvoertuig met drie wielen en is toegespitst op het stadsverkeer. Met zijn compacte afmetingen en flexibele chassis past de One op elke parkeerplek. Tijdens de spits zijn meerdere One's aan elkaar te koppelen en zo langs elke file te sturen. De Room is de ruime gezinsauto van 2028. Deze autonoom rijdende auto biedt de mogelijkheid om de tijd die in de auto wordt doorgebracht naar wens te besteden aan bijvoorbeeld de gezinsleden, werk, ontspanning of online winkelen. De Ego is een sportieve tweezitscoupé die rijdt op schone biobrandstof of elektriciteit en is uitgerust met sensoren, camera's, laser en ultrasone geluidssensoren. In 2028 is de doorstroom van het verkeer optimaal en behoren files en verkeersongelukken tot het verleden; door onderling en met de infrastructuur te communiceren (Car to X communication).


Volkswagen Up!
De Volkswagen Up!, die vorig jaar op de IAA in Frankfurt zijn wereldpremière beleefde, is ook opgenomen in Volkswagen 2028. In tegenstelling tot de andere drie is de Up! een auto voor de nabije toekomst en voorzien van de techniek van morgen. De Up! is een concept van een compacte stadsauto die meer ruimte biedt dan zijn lengte (3,45 meter) doet vermoeden. Bij de Up! is onder meer de motor achterin geplaatst en zit de elektrische aandrijving op de achterwielen.Behalve uitgebreide beschrijvingen van de conceptauto's zijn op de Volkswagen 2028-site interviews opgenomen met experts van Volkswagen. Bovendien heeft de website een interactief karakter. Omdat Volkswagen van mening is dat de toekomst van het autorijden iedereen aangaat, kan iedere bezoeker reageren op de conceptauto's, de visie van Volkswagen en meedenken over de mobiliteitsoplossingen van overmorgen.

Vergelijkbare artikelen