FANtv-nl-logo-mobile

Mazda Kazamai concept car

Op de komende Moscow International Automobile Salon (MIAS) heeft Mazda op 26 augustus de Wereldpremière van een nieuwe concept car, de Mazda Kazamai, een sportieve compacte crossover.'Kazamai' staat voor 'draaiende zijwinden' in het Japans en geeft uiting aan de krachtige maar toch ook nuchtere uitstraling van deze stijlvolle en compacte crossover. De concept car is gebaseerd op de lange termijn visie van Mazda op het gebied van technologische ontwikkelingen onder de naam 'Duurzame Zoom-Zoom', waarin een unieke balans is voorzien tussen sportief rijplezier en de hoogste milieu- en veiligheidseisen.


De Kazamai is een verdere doorontwikkeling van de nieuwe designfilosofie van Mazda onder de naam 'Nagare', waarbij de 'flow' designelementen van Nagare zijn verweven met aerodynamische verhoudingen. Het ontwerp omvat koetswerklijnen die zijn geïnspireerd op zijwinden in de natuur, waardoor de auto visueel als een lichtgewicht overkomt. De stoere vijfpuntsgrille, de sterk gebogen voorste wielkasten en gave daklijn zorgen, in combinatie met de grote 22 inch wielen, voor een sterke emotionele aantrekkingskracht.Met z'n sportieve uitstraling en compacte afmetingen nodigt de Kazamai uit tot rijden en garandeert hij bovendien veel rijplezier. De vierwiel aangedreven Kazamai is voorzien van een direct ingespoten benzinemotor van de nieuwste generatie en een nieuw ontwikkelde transmissie. Het model is zeer aerodynamisch en heeft een lichtgewicht chassis dat bijdraagt aan de verhoogde veiligheidseisen. Als het model in productie zou gaan dan is de bestuurder verzekerd van uitstekende rijeigenschappen, een laag brandstofverbruik en zeer sterk verlaagde CO2-emissies.


De Mazda Kazamai is opnieuw een trendbrekende concept car van het Mazda Design Team, dit jaar winnaar van de 'Grand Prix du Design' in Parijs. Hij is speciaal ontworpen voor de Moscow International Automobile Salon en geeft een goede indicatie van de ideeën die Mazda heeft over een toekomstige compacte crossover. En in de steeds maar groeiende Russische automobielmarkt zijn de compacte SUV's het op één na grootste segment, ofwel ongeveer 13 % van alle verkochte nieuwe auto's.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl