FANtv-nl-logo-mobile

Lotus Europa SE

De SE is een nieuw model in de Lotus Europa reeks. Het nieuwe topmodel biedt nog meer stijl, en nog betere prestaties.In 2006 introduceerde Lotus met de Lotus Europa S een geheel nieuwe sportwagen met Grand Tourer kenmerken. Deze tweezits Europa S leent zich vanwege zijn praktische bruikbaarheid en verfijnde rijeigenschappen bij uitstek voor dagelijks gebruik en meer tourgeoriënteerde trips. Begin dit jaar liet Lotus de wereld voor het eerst kennismaken met de Lotus Europa SE, het absolute topmodel binnen de Europa-reeks dat in Nederland nu leverbaar is bij Lotus-dealer Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem.


“Met de Europa SE heeft Lotus een auto ontwikkeld voor diegenen die nog meer waarde hechten aan stijl en topprestaties,” verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. “De Europa S is oorspronkelijk bedoeld automobilisten die prijs stellen op het unieke Lotus-DNA, maar die de Elise en Exige te compromisloos vinden voor het dagelijks gebruik. De nieuwe Europa SE bevindt zich daarom meer aan het verfijnde uiterste van het Lotus-spectrum dankzij een fantastische mix van prestaties, handlingeigenschappen en stijl, maar met behoud van de Lotus-merkwaarden en –heritage.”De Lotus Europa is uitgerust met een 2.0-liter turbo middenmotor, die in de SE dankzij een compleet nieuwe calibratie is getuned tot 225 pk en een koppel van 300 Newtonmeter voor soepele rij- en acceleratie-prestaties. Ondanks het feit dat deze Europa SE op een meer relaxte rijstijl is afgestemd, laat hij verbazingwekkende prestatiecijfers noteren. Zo neemt de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u slechts 5,4 seconden in beslag, terwijl de acceleratie van 0 naar 160 km/u slechts 12,4 seconden vergt. De topsnelheid van de Europa SE bedraagt 235 kilometer per uur.


Naast deze toegenomen prestaties is ook de uitrusting van de Europa SE gewijzigd. Zo beschikt hij over nieuwe lichtgewicht wielen met bredere high-performance banden voor extra grip. Vóór zijn 17 inch wielen gemonteerd, achter staat de Europa SE op 18 inch lichtmetaal. Verder is de SE voorzien van een high-performance AP Racing remsysteem met remklauwen met vier zuigers en grotere, 308 mm remschijven.Het interieur van de Europa SE is door Lotus Design opgewaardeerd en voorzien van een stijlvol, nieuw ontwerp. Het is afgewerkt met vier soorten zacht, lichtgewicht en hoogwaardig leer, lederen sportstoelen en een audiosysteem van topkwaliteit. Net als alle overige Lotus straatversies is de Europa SE standaard uitgerust met een airbag voor zowel de bestuurder als de voorpassagier en met een startknop.


De Lotus Europa SE is in ons land leverbaar bij Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem en kent een vanafprijs van € 68.145,- inclusief BTW en BPM.

Vergelijkbare artikelen