FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Orlando

Chevrolet introduceert een zevenzits Orlando in Parijs. Deze MPV is de grote broer van de eveneens nieuwe Cruze.


De Orlando Show Car die volgende maand zijn debuut beleeft op de Autosalon van Parijs, is een duidelijke indicatie van het voornemen van Chevrolet om haar intrede te doen in het marktsegment van de zevenzits MPV's. De getoonde Orlando is een conceptauto waarmee Chevrolet de reactie wil meten, maar waarschijnlijk komt de MPV in al dan niet gewijzigde vorm in 2009 op de markt.De Orlando heeft het onderscheidende uiterlijk van een 'sport utility' en biedt daarnaast bovengemiddeld veel binnenruimte en een variabele stoelconfiguratie. Gebaseerd op de onlangs aangekondigde, volledig nieuwe Cruze middenklasse sedan introduceert de Orlando Show Car de Chevrolet designtaal in een voor het merk nieuw marktsegment. De Orlando benut optimaal het potentieel van de combinatie van de verschillende voordelen van een sport utility, een family-van en een stationwagon in één model.


De Orlando heeft een onderscheidend silhouet en neemt afstand van de conventionele monocab-afmetingen met een meer verfijnd contrast tussen de motorkap en de voorruit. Met gewelfde wielkasten in plaats van een vlakke zijkant heeft de Orlando een stoere uitstraling die hem het uiterlijk geeft van een SUV, maar dan wel met een dynamisch rijgedrag, een uitstekend brandstofverbruik en een gemakkelijke toegankelijkheid dankzij de constructie die overeenkomt met die van een personenauto.Binnenin is de vijfdeurs Orlando ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van gezinnen en mensen die veel zitruimte nodig hebben, verdeeld over drie zitrijen, waardoor zeven inzitten comfortabel plaats kunnen vinden. Wanneer er behoefte bestaat aan meer bagageruimte kan het interieur in een oogwenk worden omgetoverd in een grote laadruimte. Die imposante binnenruimte is het resultaat van een wielbasis van 2.760 mm en een fikse spoorbreedte voor en achter.


De nieuwste 2.0-liter turbodiesel motor van Chevrolet levert 150 pk en een trekkracht van 320 Nm.


Na de recente aankondiging van de volledig nieuwe Cruze sedan is de Orlando Show Car weer een stap voorwaarts in de ontwikkeling van Chevrolet's productportfolio. De Orlando zal klanten wereldwijd veel waar voor het geld bieden op het gebied van kwaliteit, brandstofverbruik en gebruiksmogelijkheden.

Vergelijkbare artikelen