FANtv-nl-logo-mobile

Honda op de Autosalon van Parijs 2008

Honda laat veel nieuws zien op de Autosalon. Naast alle uitvoeringen van de nieuwe Jazz zijn er enkele opvallende wereldprimeurs.


Op de stand van Honda op de Autosalon Parijs staan diverse productiemodellen en conceptauto's die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan een schoner milieu.Honda Insight Hybrid Concept
De meest in het oog springende plaats op de stand van Honda is gereserveerd voor de Insight Hybrid Concept. Niet alleen keert de naam 'Insight' weer terug – het studiemodel symboliseert tevens de start van een nieuw, grootschalig en wereldwijd offensief van Honda met betrekking tot hybrideauto's. De Insight Hybrid Concept geeft een duidelijke indruk van de eerste van drie geheel nieuwe hybride-Honda's die de komende vier jaar op de markt komen. Het betreft een veelzijdige gezinsauto met ruimschoots voldoende plaats voor inzittenden en bagage, een uiterst gunstig brandstofverbruik en een lage uitstoot van schadelijke stoffen.


Speerpunt in Honda's strategie is hybrideauto's te ontwikkelen en te produceren die ondanks de extra techniek betaalbaar zijn. Juist als de auto voor een grote groep rijders bereikbaar is, is de invloed op de CO2-uitstoot het grootst. De ontwikkeling van de Insight Hybrid Concept steunt op Honda's ruim 20 jaar ervaring met hybridevoertuigen en op meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van zeer efficiënte motoren met een lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Deze ontwikkeling startte Honda al in 1972, met de CVCC-motor.


Nieuwe Honda Jazz
Alle uitvoeringen van de nieuwe Honda Jazz zijn op de Autosalon in Parijs te zien: de 1.2, de 1.4 en de 1.4 i-Shift met geautomatiseerde transmissie (AMT) staan op de stand.


Het vaak onderscheiden concept mikt op de groeiende groep mensen die compacter willen rijden, maar geen ruimte en gebruiksmogelijkheden willen inleveren. De Jazz is een waar ruimtewonder met de grootste interieur- en bagageruimte in zijn klasse.De nieuwe 'Magic Seats', die in een handomdraai zijn neer te klappen, zijn uniek voor de Jazz. Met een bagageruimte van maar liefst 399 liter zonder een stoel of bank neer te klappen, imponeert de nieuwe vijfdeurs Honda vriend en vijand.


De Jazz is leverbaar met keuze uit diverse nieuwe i-VTEC-motoren die stuk voor stuk schoner zijn, meer vermogen en koppel leveren, zuiniger en stiller zijn en trillingvrij lopen.


Vernieuwde Honda Civic Hybrid
De stroom van nieuwe hybridemodellen die Honda de komende jaren op de markt brengt, gaat niet ten koste van de aandacht voor de bestaande hybridegeneratie, de Civic Hybrid. In tegendeel: in Parijs staat de vernieuwde versie van deze populaire, milieuvriendelijke vierdeurs sedan. De zeer zuinige Civic Hybrid heeft een nieuw front met nieuwe koplampen en een geprononceerder bumper. De ontwerpers hebben de achterlichten vernieuwd en de Civic Hybrid is voorzien van nieuwe lichtmetalen wielen. Dezelfde wijzigingen worden ook toegepast op de normale Civic 4-deurs met 1,8-litermotor, zoals die in sommige landen wordt gevoerd.


i-DTEC met automatische transmissie
De show in de Franse hoofdstad is tevens het podium voor een wereldprimeur van Honda op het gebied van rijcomfort: de automatische transmissie voor de i-DTEC-dieselmotor beleeft er zijn debuut. Deze automaat is ontwikkeld om te voldoen aan de grote vraag uit Europa naar een dieselmotor in combinatie met een automaat. De nieuwe transmissie is uitsluitend voor de i-DTEC-krachtbron ontwikkeld en optimaal afgestemd op de motorkarakteristiek ervan. Honda stelt hoge eisen aan de techniek. Een compromis in de vorm van een bestaande automatische versnellingsbak die minder efficiënt de kracht van de turbodiesel doorgeeft, was daarom niet voorstelbaar.


Honda CR-Z Hybrid
Honda toont in Parijs ook de sportieve conceptauto CR-Z. Deze compacte hybrideauto laat zien in welke richting Honda denkt als het gaat om nieuwe hybridevoertuigen. Door in een aantal deelmarkten (niches) hybridevoertuigen te lanceren, wil Honda de vraag naar en het aanbod van schone en zuinige hybridemodellen aanzienlijk vergroten. Het studiemodel    CR-Z vormt de basis van een nieuwe kleine sportcoupé, die in de nabije toekomst het aan-bod van schone Honda's vergroot. De 2+2 heeft achter de kenmerkende gedeelde ruit die eerdere generaties van de CR-X ook hadden, evenals de oorspronkelijke Insight Coupé en recent de Civic en de Civic Type S.


Honda FCX Clarity
Op de autotentoonstelling in Parijs is ook voor het eerst in Europa de FCX Clarity te zien, de met een brandstofcel uitgeruste Honda die in augustus in Amerika in de verkoop is gegaan. De eerste kopers, die beseffen dat een auto die slechts water produceert de toekomst heeft, zijn actrice en milieuactiviste Jamie Lee Curtis en filmproducent Ron Yerxa. De productie van de FCX Clarity is in juli gestart in Japan. Tegen het eind van dit jaar zal de FCX Clarity ook in Japan leverbaar zijn.


Met hybrideauto's als de Civic, de Insight en de CR-Z en met de innovatieve brandstofcelauto FCX Clarity geeft Honda in Parijs duidelijk aan hoe het de toekomst ziet. De hybrideauto's, met elektro- en benzinemotor, leveren nu een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de schadelijke uitstoot. Het uiteindelijke doel dat Honda zich heeft gesteld, is auto's te maken die helemaal geen schadelijke uitstoot produceren.

Vergelijkbare artikelen