FANtv-nl-logo-mobile

BMW Concept X1

Met de presentatie van de BMW Concept X1 brengt BMW  de X-modellen nu ook naar het segment van compacte premiumauto's. In 2009 moet de productieversie te koop zijn.


Het is een studiemodel van een nieuwe vijfdeurs Sports Activity Vehicle (SAV) - binnen een jaar is de productieversie gereed.Opvallend aan de BMW Concept X1 zijn de robuuste maar toch ranke proporties. Hij is bijna 4,5 meter lang en ruim 2 meter breed terwijl de auto met een hoogte van iets meer dan 1,5 meter relatief laag is. Zo is de BMW Concept X1 slechts tien centimeter hoger dan een BMW 1 Serie. Deze opvallende proporties geven de auto een bijzonder krachtige uitstraling.Zes nadrukkelijk in V-vorm geplaatste profiellijnen domineren de motorkap, die daardoor een driedimensionale uitstraling krijgt. Aan de zijkant vallen de hoekige wielkasten op - afgewerkt met een stoere zwarte kunststof rand. De neus met kleine overhang, de oplopende taillelijn en de schuin aflopende achterzijde maken het ontwerp van de BMW X1 Concept gestrekt en lichtvoetig. De achterzijde toont een brede achterklep met een grote, ver naar beneden doorlopende ruit. De opvallende goudgele lakkleur (Meridian Gold Metallic) zorgt voor een opvallende reflectie van de contouren van de carrosserie als het licht erop valt. Ook de tweekleurige lichtmetalen 19-inchvelgen met tien spaken springen in het oog.BMW grondlegger succesvol SAV-segment
De nieuwkomer treedt in de voetsporen van de BMW X3, de BMW X5 en de BMW X6. Daarvan zijn er al meer dan 1,2 miljoen verkocht sinds BMW in 1999 dit voertuigtype creeerde met de lancering van de BMW X5. Deze X-modellen vormen allen een vernieuwende, eigentijdse interpretatie van wat ooit off-roaders waren. Ze bieden stuk voor stuk BMW typische rijdynamiek, een geavanceerde aandrijflijn, volop functionaliteit en een expressief design. De BMW Concept X1 vormt een logische uitbreiding van de X-lijn. Als koploper in de ontwikkeling van Sports Activity Vehicles en vierwielaangedreven premiumauto's, is BMW de eerste die het segment van compacte premiumauto's betreedt.

Vergelijkbare artikelen