FANtv-nl-logo-mobile

Seat Ibiza: Compacte auto van het jaar 2009

In het november-nummer van het magazine De Kampioen heeft een deskundige jury van de ANWB de nieuwe SEAT Ibiza uitgeroepen tot 'Compacte Auto van het Jaar'.


De Kampioen, het ledenmagazine van de ANWB, testte als onderdeel van de verkiezing zes nieuwe, compacte modellen die dit jaar in Nederland zijn geïntroduceerd, waarbij de nieuwe Ibiza op overtuigende wijze de overwinning naar zich toe trok.De Kampioen testte de nieuwe SEAT Ibiza 5-deurs 1.4 Stylance als onderdeel van een gevarieerd deelnemersveld met vijf concurrenten die net als de Ibiza dit jaar in Nederland op de markt zijn verschenen. In een rechtstreekse strijd versloeg de compacte SEAT daarbij modellen als de nieuwe Ford Fiesta, de Alfa Mito en de Mazda 2, evenals prijsvechters als de Dacia Sandero en de Chevrolet Aveo.


“meer dan ooit een gezinsauto”
De jury van de 'Compacte Auto van het Jaar' verkiezing, waarin vooraanstaande en gespecialiseerde redacteuren van de ANWB waren vertegenwoordigd, prees met name het all-round karakter van de SEAT Ibiza. “De Ibiza profileert zich meer dan ooit als gezinsauto. Er wordt niet alleen met vermogen geschermd, maar ook met bagageruimte. Te midden van zijn opponenten lijkt de Ibiza wel een klasse groter. Dat merk je uiteraard ook in het interieur: je zit heerlijk in de Ibiza,” aldus Ed Lodewijks, hoofdredacteur van De Kampioen, het magazine dat maandelijks bij zo'n 3,5 miljoen ANWB-leden in de bus valt.De titel 'Compacte Auto van het Jaar' wordt door De Kampioen ieder jaar toegekend aan de meest veelbelovende compacte auto van dat moment.


De nieuwe SEAT Ibiza, die zich in 2009 een jaar lang 'Compacte Auto van het Jaar' mag noemen, is sinds mei leverbaar in ons land. De Ibiza is het eerste model binnen de Volkswagen Groep dat gebruikmaakt van een nieuw platform dat speciaal voor dit segment is ontwikkeld. Daarmee garandeert de Ibiza niet alleen een betere stabiliteit en een hoger comfort, maar ook een uitzonderlijk hoog veiligheidsniveau voor de inzittenden. Getuige ook de maximale score van vijf sterren in de EuroNCAP botsproefcyclus.


Bovendien is de nieuwe SEAT Ibiza in zijn klasse toonaangevend wat betreft het design, de productiekwaliteit en zijn uitgebreide standaarduitrusting. Zaken die ook voor de jury van de 'Compacte Auto van het Jaar'-verkiezing een grote rol speelden bij de beoordeling en die er zonder enige twijfel voor gaan zorgen dat de Ibiza een absoluut succesnummer wordt.Sportieve Ibiza 3-deurs SC
Voor de 'Compacte Auto van het Jaar'-verkiezing testte De Kampioen de vijfdeursversie van de Ibiza, maar recent introduceerde SEAT in Nederland tevens de sportieve Ibiza 3-deurs SC. Naast het compacte coupékoetswerk met de scherpe, agressieve neus is SEAT is er in geslaagd in het interieur van de Ibiza 3-deurs SC eveneens een zeer sportieve sfeer te creëren. Zo is de stoel van de bestuurder bijvoorbeeld 22 mm lager gepositioneerd ten opzichte van de vijfdeursversie. Alle uitvoeringen van de Ibiza 3-deurs SC zijn verder voorzien van het Easy Entry-systeem, voor een gemakkelijke instap achterin.


De SEAT Ibiza 5-deurs in benzine-uitvoering is in Nederland leverbaar vanaf € 13.895,- (1.2 Reference), als turbodiesel is de Ibiza 5-deurs er vanaf € 18.195,- (1.4 TDI Reference). De extra sportieve Ibiza 3-deurs SC (1.2 Reference) kent een vanafprijs van € 13.795,-.

Vergelijkbare artikelen