FANtv-nl-logo-mobile

Dacia Logan MCV (facelift 2008)

In november maakt de vernieuwde Logan stationwagon zijn opwachting bij de dealers. De voordelige Roemeen heeft een iets moderner uiterlijk gekregen.


De ruime, complete en no-nonsense gezinsauto Dacia Logan MCV toonde zijn nieuwe gezicht voor het eerst op de Autosalon van Parijs. Per 1 november 2008 is de vernieuwde Dacia Logan MCV te bestellen. Medio november staat de vernieuwde Logan MCV bij de Dacia-dealers in de showroom.De nieuwe vormgeving van de voorzijde van de Logan MCV is in lijn met die van de Sandero. Zo heeft de auto een grotere grille die aan de bovenzijde – met uitzondering van de basisversie – voortaan is voorzien van een chromen strip. Verder is de voorbumper nieuw vormgegeven en zijn de koplampunits groter. Een kersverse achterbumper zorgt ervoor dat de Logan MCV met twee centimeter is gegroeid. De bijzonder complete en luxe Lauréate-uitvoering heeft voortaan het interieur van de Sandero Lauréate, inclusief standaard zijairbags voorin.


Roetfilter
Op motorisch vlak blijft (vrijwel) alles ongewijzigd. Dat betekent een motorengamma dat bestaat uit een 1.4 MPI- en een 1.6 MPI-benzinemotor met vermogens van respectievelijk 75 pk (55 kW) en 90 pk (64 kW), een 1.6 16V-krachtbron (105 pk/77 kW) en een 1.5 dCi-motor. Deze dieselkrachtbron, die goed is voor 70 pk (50 kW), is vanaf de tweede helft van 2009 voorzien van een roetfilter. Daardoor bedraagt de CO2-uitstoot 140 g/km, wat de auto met 1.5 dCi-motor met roetfilter het 'Dacia eco2'-label oplevert.


Het milieuvriendelijke initiatief 'Dacia eco2' presenteerde Dacia op de Autosalon van Parijs. Met dit label draagt Dacia rechtstreeks bij aan de doelstelling van de Renault Groep om tot de drie beste constructeurs te behoren voor wat betreft de CO2-uitstoot.


Ook voor de vernieuwde Logan MCV (1.6 16V) zal een LPG-systeem leverbaar zijn voor slechts 1.999 euro. 40% van de reeds verkochte MCV's zijn al uitgerust met een LPG-systeem.Vijf en zeven zitplaatsen
Ook na zijn facelift is de Logan MCV verkrijgbaar met keuze uit vijf en zeven zitplaatsen. In het eerste geval bedraagt de inhoud van de bagageruimte 700 liter. Met neergeklapte achterbank is de inhoud maar liefst 2.350 liter. Met twee extra stoelen achterin bedraagt de inhoud van de kofferruimte nog altijd 200 liter.


Prijzen
De vanafprijs van de Logan MCV blijft ondanks de vernieuwingen gelijk: 9.995 euro. Voor de Ambiance- en Lauréate-uitvoering van de opgefriste Logan MCV met vijf zitplaatsen voert Dacia een prijsverhoging door van slechts 200 euro. De prijs van de vernieuwde Logan MCV in Ambiance- en Lauréate-uitvoering met zeven zitplaatsen stijgt met 240 euro. De prijzen voor de diesel-uitvoering volgen in november van dit jaar.


Van de Dacia Logan MCV zijn sinds de Nederlandse marktintroductie in februari 2007 inmiddels 4.300 exemplaren verkocht. De meest gekochte uitvoering is de Lauréate met zeven zitplaatsen. Tachtig procent van de kopers van een Dacia Logan MCV is particulier. Maar ook de zakelijk rijder ontdekt de voordelen van de Dacia Logan MCV: hij is al te leasen voor 299 euro (exclusief BTW) per maand op basis van Full Operational Lease (48 maanden/80.000 km). Dacia levert de Logan MCV met een garantietermijn van drie jaar/maximaal 100.000 kilometer.


Dacia heeft in Nederland 65 verkooppunten en is onderdeel van Renault. Dat heeft als prettig gevolg dat Dacia-rijders voor onderhoud en service terecht kunnen bij de 200 Renault-dealers in Nederland.

Vergelijkbare artikelen