FANtv-nl-logo-mobile

Fiat Qubo

Fiat komt met een nieuwe compacte praktische auto, de Qubo.


Met zijn solide en dynamische voorkomen staat de Qubo duidelijk met '4 wielen op de grond', heel 'down to earth'. De Qubo is 3,96 meter lang, 1,72 meter hoog en 1,68 meter breed. Mede dankzij de draaicirkel van minder dan 10 meter is de Qubo in staat door nauwe straatjes èn in het drukke stadsverkeer eenvoudig te manoeuvreren.Naast zijn praktische mogelijkheden is de Qubo net als elke Fiat een comfortabel voertuig dat geschikt is voor elke trip, reis of bestemming. Het T-vormige dashboard is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen en voorzien van opbergvakken zoals een ruim dashboardkastje. Ook in de deurpanelen zijn naast een armsteun de nodige opbergmogelijkheden te vinden.De ruime kofferruimte tenslotte meet 972 mm in de breedte, is 737 mm diep en is 545 mm hoog tot de hoedenplank. De kofferklep opent op laadhoogte wat het laden van spullen eenvoudig maakt. Er is keus uit 10 verschillende lakkleuren en twee interieurtypen.


Dankzij een origineel concept – 'free space' genoemd- zijn tot wel 16 verschillende configuraties mogelijk. Het resultaat is een uitzonderlijk bruikbare ruimte qua volume en flexibiliteit. Zo is met de stoelen in de normale positie, de bagageruimte tot hoedenplankhoogte 330 liter en tot het dak 650 liter. Er kunnen spullen tot een lengte van 2,5 meter vervoerd worden. Een record, rekening houdend met de totale lengte van de auto van 3,9 meter. De achterbank is beschikbaar als 1/3 of 2/3 configuratie, kan neergeklapt of in zijn geheel verwijderd worden. Uniek in zijn segment zijn de schuifdeuren aan de zijkant.


 


Versies, motoren en prestaties
De Qubo is leverbaar in twee versies. De 'Active' is meer basic en informeel. Deze wordt later geïntroduceerd. De 'Dynamic'-uitvoering is rijker uitgerust en is per direct verkrijgbaar. Welke de bestuurder ook kiest, hij kan rekenen op een aantrekkelijk pakket. Zo zijn ABS met EBD, 3-punts gordels met spanners en spankrachtbegrenzer, stuurbekrachtiging en voor- en zijairbags allemaal standaard.


De nieuwe Fiat is leverbaar met een 73 pk sterke 1.4 benzinemotor. Deze garandeert rijplezier, prima prestaties en lage operationele kosten. Vanzelfsprekend houdt deze rekening met het milieu. De motor fabriceert 73 pk vanaf 5.200 tpm en heeft een koppel van 118 Nm vanaf 2.600 tpm. De topsnelheid is 155 km/h en het gemiddeld verbruik 7 liter op elke 100 kilometer. De Qubo met 1.4 motor is voorzien van een C-milieulabel.


In 2009 komt er tevens een 1.3 MultiJet turbodieselmotor. Deze heeft 75 pk (55 kW bij 4.000 tpm) en 190 Nm koppel (bij 1.750 tpm). Hij maakt een topsnelheid van 155 km/u mogelijk en heeft een gemiddeld verbruik van 4,6 liter per 100 km. Gevolg is een actieradius van 1000 kilometer op 1 tank. De Qubo diesel is ecovriendelijk met een CO2-uitstoot van minder dan 120 gr/km. 


De Fiat Qubo 1.4 Dynamic is er vanaf € 15.750.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl