FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi i MiEV

In de zomer van 2009 start in Japan de verkoop van de Mitsubishi i MiEV. Mitsubishi overweegt de auto in 2010 of 2011 ook in Europa op de markt te brengen.


In Spanje, Groot Brittanië en Nederland, en later mogelijk ook in andere landen zal de vijfdeurs elektrisch aangedreven auto op beperkte schaal worden ingezet. Zo wordt de haalbaarheid van de verkoop in deze landen getest. 


 


Mitsubishi start met een praktijkproef in Europa om het potentieel van de i MiEV te testen. Deze elektrisch aangedreven compacte auto komt mogelijk in 2011 in Europa op de markt.


I MiEV staat voor Mitsubishi innovative Electric Vehicle. Deze wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 47 kW en een koppel van 180 Nm. De prestaties zijn niet die we van een normale auto gewend zijn. De topsnelheid van de Mitsubishi i MiEV bedraagt 130 kilometer per uur, en de actieradius is beperkt tot 160 kilometer. Er zijn dus veel elektrische oplaadpunten nodig.Het is de verwachting dat de Mitsubishi-partners Peugeot en Citroën de auto ook op de Europese markt brengen als de proef slaagt.

Vergelijkbare artikelen