FANtv-nl-logo-mobile

Opel Ampera (aankondiging)

Opel komt met een Europese versie van de Chevrolet Volt. Deze Opel Ampera kan honderden kilometers op zijn accu rijden.


Opel maakte vandaag bekend dat zijn revolutionaire elektrische auto met grote actieradius de naam Ampera zal dragen. De Opel Ampera met vijf deuren en vier zitplaatsen zal als conceptcar aan het publiek worden voorgesteld op de autosalon van Genève (5-15 maart).
"Met de Ampera wordt Opel de eerste Europese autofabrikant die zijn klanten honderden kilometers op elektriciteit kan laten rijden zonder te hoeven stoppen", aldus Alain Visser, Chief Marketing Officer bij GM Europe.
GM's baanbrekende elektrische aandrijftechnologie, Voltec genaamd, werkt anders dan andere geavanceerde aandrijfsystemen. Voor korte ritten tot 60 km zal de Ampera rijden op lithium-ionbatterijen, die opgeladen worden via een gewoon 230V-stopcontact. Voor langere afstanden zal de auto blijven rijden op elektriciteit die geproduceerd wordt door een kleine verbrandingsmotor.
De Ampera zal ideaal zijn voor de dagelijkse rijbehoeften van de meeste Europese klanten. Zo legt het merendeel van de Nederlandse automobilisten minder dan 50 km per dag af.
Aanvullende informatie over de Opel Ampera zal op 3 maart worden vrijgegeven op de autosalon van Genève. De enig vrijgegeven foto geeft nog weinig details prijs.

Vergelijkbare artikelen