FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Seat Leon, Altea en Altea XL

Tijdens de komende Geneva Motor Show (5 tot en met 15 maart 2009) zal Seat de compleet nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon presenteren.


De drie modellen hebben een aantal grondige wijzigingen ondergaan en onderscheiden zich nu nog nadrukkelijker door het nieuwe, kenmerkende Seat-design aan de voor- en achterzijde. Tevens maakt een volledig nieuwe reeks uiterst moderne common-rail dieselmotoren zijn intrede. Deze noviteiten worden verder ondersteund door een nog omvangrijkere standaarduitrusting, waarbij de nadruk ligt op rijcomfort, rijdynamiek en veiligheid.Evenals de vierde generatie van de Ibiza en de Exeo, beschikken de nieuwe Seat Leon, Altea en Altea XL Stationwagon over het spraakmakende en onderscheidende Arrow Design. De modellen zijn gebaseerd op de huidige versies, maar zijn voorzien van een aantal fundamentele aanpassingen en interessante noviteiten.


De nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon zijn te herkennen aan de vloeiende, nog elegantere lijnen, waarbij een aantal prominente aanpassingen direct in het oog springt. Aan de voorzijde vallen de nieuwe grille met het kleinere Seat-logo en de grotere koplampen op. Nieuw ontworpen buitenspiegels en lichtmetalen wielen benadrukken in combinatie met chromen accenten de elegantie van het koetswerk. Aan de achterzijde trekken de grotere achterruit, gewijzigde achterklep en opnieuw gestylde lichtunits de aandacht.Seat heeft ook in het interieur een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het instrumentenpaneel, de centrale middelenconsole en de deurpanelen werden gemodificeerd, waarbij nieuwe materialen en stoffen zijn gebruikt. Het resultaat is een nog moderner interieur met een verbeterde ergonomie.Maximale tractie met het XDS-systeem
Met de introductie van het XDS-syteem (leverbaar vanaf juni), verhoogt Seat op aanzienlijke wijze de veiligheid en rijdynamiek van de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon. Dit elektronische sperdifferentieel zorgt in combinatie met ESP voor een verbeterde performance in situaties van gripverlies. Dit ingenieuze systeem garandeert samen met het karakteristieke Agile Chassis Concept voor een goede wegligging in iedere situatie, waarmee het sportieve karakter van beide modellen nog beter wordt ondersteund.


Nieuwe motoren en de introductie van common-rail dieseltechniek
De uitgebreide reeks beschikbare motoren voor de nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon bestaat uit 10 verschillende varianten vijf benzine- en vijf dieselversies. Alle motoren zijn ingrijpend gewijzigd en kenmerken zich door betere prestaties, een gereduceerd brandstofverbruik en lagere emissiewaarden. Bij de benzinemotoren is het vooral de krachtige 211 pk sterke 2.0 TSI die opvalt, terwijl bij de diesels de compleet nieuwe 2.0 TDI common-rail diesel met 170 pk het topmodel van de range vormt.


Alle versies die zijn voorzien van de geprezen DSG automatische versnellingsbak, beschikken (vanaf juni) standaard over schakelflippers achter het stuur (uitgezonderd de 1.9 TDI DSG). Bovendien is de DSG-transmissie met 7 versnellingen nu ook leverbaar op de 1.8 TSI met 160 pk.Omvangrijke uitrusting
Met de komst van de 2009-uitvoeringen van de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon heeft Seat de uitrusting van alle drie de modellen naar hetzelfde niveau gebracht. Alle versies beschikken over eenzelfde, omvangrijke standaarduitrusting op de Reference, Style en Sport.


Tevens is de lijst van standaardvoorzieningen en meeropties aanzienlijk uitgebreid met de komst van de nieuwe modellen. Naast het XDS-systeem debuteren ook Hill Hold Control, bi-xenon koplampen met AFS en dagrijverlichting, een nieuw klimaatcontrolesysteem, mistlampen voor met bochtrijverlichting en parkeersensoren aan de voor- en achterzijde. Indien er is gekozen voor het Seat navigatiesysteem werken de parkeersensoren niet alleen middels een geluidssignaal maar ook via het display van het navigatiesysteem.In termen van actieve veiligheid beschikken de nieuwe Leon, Altea en Altea XL Stationwagon over de modernste elektronische systemen. Zo zijn ABS met tractiecontrole standaard en is ESP met EBA optioneel verkrijgbaar voor alle versies.

Vergelijkbare artikelen