FANtv-nl-logo-mobile

Toyota Yaris TS

Toyota komt met een sportieve versie van de Yaris. Dit topmodel uit de Yaris-serie is een stuk duurder dan de instapper, maar biedt ook veel voor dat extra geld.


Het hart van de Toyota Yaris TS is de 1,8 liter viercilinder Dual VVT-i benzinemotor, die goed is voor een vermogen van 97 kW (132 pk) bij 6.000 toeren en voor een maximumkoppel van maar liefst 173 Nm bij 4.400 toeren.
De goede prestaties zijn een logisch gevolg van de verhouding tussen vermogen en koppel enerzijds en de gunstige stroomlijn en het lichte gewicht van de Yaris anderzijds.Standaarduitrusting
Behalve de luxe van een moderne, sterke krachtbron heeft de Yaris TS een standaarduitrusting die auto's uit een veel hogere klasse niet zouden misstaan. Bij de prijs van de 3-deurs Yaris TS (20.250 euro) en de 5-deurs Yaris TS (20.850 euro) is een lange reeks extra's inbegrepen, zoals de volautomatische airconditioning, het verlaagde onderstel in combinatie met lichtmetalen 17” wielen en extra brede banden, het in hoogte en diepte verstelbare sportstuur met bedieningsknoppen voor audio en Bluetooth, de speciale stoelen, standaard Vehicle Stability Control en Traction Control in combinatie met schijfremmen rondom en een automatisch dimmende binnenspiegel.


Ook uiterlijk onderscheidt de Yaris TS zich op veel punten van de overige Yaris-modellen door o.a. exclusieve voor- en achterbumpers. En de veiligheid wordt gewaarborgd door 7 airbags waaronder airbags voorin, opzij en zelfs een knieairbag. Deze en andere maatregelen resulteren in een score van maar liefst 35 punten bij de strenge Euro NCAP-botstests.


Opties
De omvangrijke basisuitrusting van de Yaris TS kan nog worden aangevuld met smakelijke opties, zoals lederen bekleding voor 1.350 euro, een speciale parelmoerlak – exclusief voor de TS – voor 600 euro en Smart entry met startknop voor 500 euro.Toyota Optimal Drive
Toyota Optimal Drive – kortweg: meer vermogen bij minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik – is niet alleen van toepassing op de nieuwe Yaris TS, maar ook op de versies met de nieuwe 1,3 liter Dual VVT-i benzinemotor met Stop & Start-systeem, de verbeterde Multi-Mode Transmissie (M-MT), de efficiëntere 1,0 liter benzinemotor en de 1,4 liter D-4D-F dieselmotor die is voorzien van een roetfilter.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl