FANtv-nl-logo-mobile

Prijzen nieuwe Audi A5 Cabriolet

In mei wordt de nieuwe Audi A5 Cabriolet in Nederland geïntroduceerd. De elegante vierzits cabriolet is dan leverbaar met keus uit benzine- en dieselmotoren.


Ook de luxueuze Pro line-uitvoering is vanaf het begin beschikbaar. De open uitvoeringen van de Audi A5 zijn nu bestelbaar. De prijslijst start bij € 52.750,- , inclusief btw en bpm voor de A5 Cabriolet 2.0 TFSI.De nieuwe Audi A5 Cabriolet is standaard voorzien van een elektrisch bediende softtop, die de auto ook in gesloten toestand een tijdloze elegantie verleent. De uitstekend geïsoleerde kap is licht en compact, waardoor hij weinig opbergruimte inneemt. Mede hierdoor is altijd minimaal 320 liter bagageruimte voorhanden.


Voor de start van de levering in april zijn drie motoren beschikbaar. Het open Audi A5-gamma begint met de Audi A5 2.0 TFSI (155 kW/211 pk) met handgeschakelde versnellingsbak en energielabel A. De prijs van dit model bedraagt € 52.750,-. De Audi A5 3.2 FSI heeft een 195 kW/265 pk sterke V6-motor die standaard is gekoppeld aan de traploze Multitronic-transmissie. Deze uitvoering staat in de prijslijst voor € 62.380,-.


Vanaf de verkoopstart is de Audi A5 Cabriolet ook met dieselmotor beschikbaar. De A5 3.0 TDI quattro met zijn 176 kW/240 pk sterke V6-dieselmotor wordt standaard geleverd in combinatie met de efficiënte S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De prijs voor dit model met standaard permanente vierwielaandrijving (quattro) is vastgesteld op € 69.065,-Complete standaarduitrusting
De Audi A5 Cabriolet beschikt ongeacht de motorisering over een zeer complete standaarduitrusting. Alle modellen hebben bijvoorbeeld een elektrisch bedienbaar dak (openen duurt slechts 15 seconden, sluiten 17 seconden), lichtmetalen velgen (16 of 17 inch), een volautomatische airconditioning, een audiosysteem met cd-speler en een elektromechanische handrem. De dynamiek van de Audio A5 Cabriolet wint nog eens aan kracht met het optionele sportdifferentieel in combinatie met Audi drive select. Dit stelt de bestuurder in staat te kiezen tussen een comfortabele of sportieve set up van de auto. Ook de eveneens optionele adaptieve schokdempers en dynamic steering zorgen voor sportiviteit op maat.De (extra) luxe van Pro line
De nieuwe Audi A5 Cabriolet is ook leverbaar in Pro line-uitvoering. Daarbij wordt de toch al complete standaarduitrusting aangevuld met de comfort-aircondtioning, Audi parking system achter en een diefstalarm (SCM/TNO goedgekeurd). Ook het Audi soundsystem (zeskanaals 180 Watt-versterker, tien luidsprekers inclusief centerspeaker en subwoofer) en het lichtpakket (instapverlichting, verlichte portierhendels en voetenruimte) behoren tot de Pro line-uitvoeringen, evenals een driespaaks multifunctioneel sportstuur en Xenon plus verlichting met LED-dagrijverlichting. De meerprijs voor de Pro line-uitvoering bedraagt € 3.600,- De Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI (155 kW/211 pk) Pro line is er derhalve vanaf € 56.350,-De levering van de Audi A5 Cabriolet start in mei. Medio 2009 worden extra varianten aan het gamma toegevoegd, waaronder de Audi S5 Cabriolet, die voorzien is van de nieuwe 245 kW/333 pk sterke 3,0-liter V6 compressormotor met directe benzine-injectie. Prijzen van de S5 Cabriolet zijn nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl