FANtv-nl-logo-mobile

SsangYong C200

Hoewel SsangYong momenteel wegens een gebrek aan geld en onderdelen niet kan produceren gaat het Seoul toch de productieversie van de C200 presenteren.


Een nieuwe SsangYong is wel het laatste dat je momenteel zou verwachten, maar kennelijk heeft de ontwikkelafdeling ondanks alles hard doorgewerkt. In april zal er op de Autoshow van Seoul een productieversie van de SsangYong C200 getoond worden. Een foto circuleert al op internet en is hier onder te bekijken.De SsangYong C200 (de mogelijk nog een andere naam gaat krijgen) beschikt in tegenstelling tot de andere SsanYongs over een zelfdragende carrosserie. Het is een tamelijk neutraal uitziende auto die ontworpen is door het bureau Italdesign van de bekende designer Giugiaro. Er is ongetwijfeld voor een veilig ontwerp gekozen omdat de auto een groot publiek moet aanspreken.


SsangYong staat op instorten en kan zich geen missers veroorloven. Het zal nog een hele tour worden om deze auto daadwerkelijk op de markt te krijgen. Vooral in Nederland, want hier heeft SsangYong geen importeur meer nadat Kroymans met het Koreaanse merk is gestopt.


SsangYong Kyron hybride
De C200 productieauto is niet de enige primeur van SsangYong in Seoul. Ook hybride versie van de Kyron zal worden gepresenteerd. Deze beschikt over zowel een turbodiesel als een elektromotor, en biedt nog andere energie-besparende snufjes zoals een stop-start systeem en een systeem dat de remenergie benut.

Vergelijkbare artikelen